Vihdoin päästiin yhdessä ulos – Yli 65-vuotiaitten tapahtumissa on ollut puolen vuoden koronatauko

0
Tuija Toivonen, Marjatta Airola ja Henna Huunonen pitävät erityisesti rastitehtävistä. He ovat osallistuneet kerran aiemmin vastaavaan kisaan pururadalla.

– Kyllä on mukavaa, kun vihdoin voi kokoontua, Tuija Toivonen, Marjatta Airola ja Henna Huunonen toteavat sen, miltä kaikista tuntuu.

Laitilan torilla järjestettiin Railakasta rilluttelua -ulkoilutapahtuma yli 65-vuotiaille torstaina. Normaalisti senioreille on järjestetty jokin tapahtuma kerran kuukaudessa.

– Nyt viime tapahtumasta on jo yli puoli vuotta. Viimeisin tapahtuma järjestettiin viime syksynä. Sen jälkeen ei ole voitu koronan vuoksi järjestää mitään tapahtumaa, Hanna Raiskinmäki Laitilan Vanhaintuki ry:sta kertoo.

Kaupungin vanhuspuolella on oltu huolissaan etenkin yksin asuvista ikäihmisistä. Kuntoutus- ja virikeohjaaja Petra Vuorio Laitilan kaupungilta sanoo, että sitäkin pelättiin, ettei toritapahtumaan tule juuri lainkaan ihmisiä.

– Yksinäisyyden tunne on lisääntynyt, kun ketään ei ole voinut nähdä. Se voi lisätä arkuutta, että uskaltaako sitä enää lähteäkään ihmisten ilmoille. Pelkoa voi aiheuttaa korona tai sitten vain ei tule enää lähdettyä kotoa mihinkään.

Raiskinmäki ja Vuorio olivatkin helpottuneita, kun torille kerääntyi iso joukko ihmisiä. Ulkoilurasteille oli varattu 40 kynää ja ne loppuivat heti kesken. Raiskinmäki kyselikin, olisiko ihmisillä omia kyniä mukanaan.

Ulkoilutapahtuma avasi kesän perinteiseen tapaan. Tapahtuma alkoi yhteisjumpalla, jonka ohjasi liikuntapäällikkö Emilia Andersson . Sen jälkeen lähdettiin joko Kirkkopuistoon ratkomaan rastitehtäviä tai testaamaan uutta pihapeliä. Harmonikka ja mandoliinikin soivat torilla ja lettuja oli tarjolla.

Tuija Toivonen, Marjatta Airola ja Henna Huunonen olivat kerran aiemmin osallistuneet vastaavaan tapahtumaan pururadalla. He ratkoivat rastitehtäviä innostuneina Kirkkopuistossa. Ensimmäisellä rastilla kysyttiin, minkä sienen neiti Marple suurimmalla todennäköisyydellä arvaisi murhan välineeksi. Vaihtoehtoina olivat kanttarelli, valkokärpässieni, korvasieni ja silsa.

– Ei se ainakaan kanttarelli ole, Marjatta tuumasi heti.

Sanna Seikola ja Niina Juntunen olivat tuoneet Laitilan Terveyskodista Aila Saaren ja Liisa Mikolan ulkoilemaan.

– Sattui hyvä sää, lämmin, mutta ei liian kuuma, Sanna Seikola totesi.

Ulkoilutapahtumassa karkotettiin myös huoli koronasta.