Villa Aurelia avaa ovensa

0
Ulla Kivimäki viimeistelee kahvilaa avajaisia varten.

Villa Aureliassa avataan sunnuntaina kesäkahvila ja taidenäyttely. Jos nimi ei tunnu tutulta, niin ehkä Anttilan talo tuntuu: kyse on juuri siitä, Hiekan talon ja terveyskeskuksen välissä olevasta vanhasta huvilasta, jossa vielä jokin aika sitten kolkkasivat Taitokeskuksen kangaspuut.

Talon nykyinen omistaja, arkeologi ja taiteilija Ulla Kivimäki on sisustanut kolme alakerran huonetta juhlatiloiksi. Tiloja voi vuokrata vaikkapa syntymäpäiville tai muistotilaisuuksiin. Kesän ajan, aina sunnuntaisin, tiloissa toimii kahvila.

– Kun talo myytiin, monet joutuivat lähtemään täältä. Halusin antaa ihmisille mahdollisuuden tulla tänne, jotain takaisin siitä, mitä he menettivät, Kivimäki kertoo.

Yksi alakerran huoneista on nimetty Pikkugalleriaksi ja siinä on tarkoitus järjestää vaihtuvia taidenäyttelyitä. Ensimmäisenä esiin pääsevät Johanna Sepän mielikuvitukselliset virkkaustyöt.

Arkeologina työskentelevä, erikoisia huonekasveja harrastava Seppä tallentaa vapaavirkkaustekniikalla toteutettuihin töihinsä sekä kasvien muotoja että työn kautta tutuiksi tulleita teemoja. Vaikka virkkaustyöt värikkyydessään ja runsaudessaan äkkiä katsoen ovat absurdeja, ne on kuitenkin tarkoitettu käyttöesineiksi, vaatteiksi ja asusteiksi.

Sepän virkkaustöitä on ollut esillä myös muissa Pohjoismaissa.

Villa Aurelian näyttely ja kahvila ovat avoinna sunnuntaisin klo 12-16.

– Näin ainakin kesän ajan. Katsotaan sitten, miten ihmisiä käy, Kivimäki sanoo.