Erja Lyytinen saa paiskia jälleen alan hommia – Jazzkukon pääkonsertti päätetään sinisiin säveliin

0
Blueslady Erja Lyytinen esiintyy lauantaina Laitilassa.

Ari Anteroinen

Suomen blueskuningatar ja kitaravelhotar Erja Lyytinen on mielissään. Viime aikoina kun ollaan päästy taas soittamaan elävän yleisön edessä ja meno on ollut kuumaa, muutoinkin kuin hellesäiden johdosta.

– Ollaan päästy taas tekemään niin sanotusti alan hommia. Olihan se jo aikakin! Tuossa meni puolitoista vuotta vaan haaveiluun, että pääsisi oikeille keikoille, Lyytinen sanoo.

Täysin toimettomana ei artisti ole kuitenkaan koronapandemian jyllätessä ollut. Viime vuonna ulos tuli kovasti kiitelty livellevy Lockdown Live.

Elävänä yleisön edessä Lyytinen onkin parhaimmillaan.

Nyt Erja Lyytinen on esittänyt juurevaa musiikkiaan erilaisilla ja erikokoisilla festareilla. Tulevana lauantaina määränpäänä on Laitilan Jazzkukko-festivaalin pääkonsertti kirkkopuistossa. Erja Lyytinen yhtyeineen (Tatu Back, Iiro Laitinen, Miika Aukio) saa kunnian päättää lauantai-illan settiin, mistä ei fiilinkiä tule puuttumaan.

– Meillä on aikomus mennä tämän turneen aikana myös Viroon ja Belgiaan. Syksyllä edessä on konserttisalikiertue nimeltään Songbook, valottaa Lyytinen tulevaa.

Erja Lyytinen on oikein mielellään tulossa Laitilaan keikalle.

– Olen ymmärtänyt, että Jazzkukko on hyväntuulinen ja hyvällä tavalla pikkufestari. Kiva on tulla sinne soittamaan, Eikä valiteta säästä, on sitten hellettä tai ei!

Erja ja bändi toivovat etenkin runsaasti väkeä paikalle.

– Livemusa on ihan parasta! Ihmiset ovat selvästi kaivanneet keikkoja ja yhteishengen luominen yleisön kanssa on ollut hienoa. Kiva, että porukkaa on tullut tukemaan ja kannustamaan, Lyytinen kiittelee.

– Pidetään silti järki päässä ja noudetetaan mahdollisia rajoituksia ja suosituksia. Saadaan yhdessä taas kulttuuri uuteen nousuun!