Iltatorille pääsee taas torstaisin

0
Ronja Karppinen (vas.) ja Nelli Kilpi olivat ensimmäistä kertaa pitämässä kahvikojua. Asiakkaina Eija Lainio (oik.) ja Anita Hakonen.

Kesän iltatorit aloitettiin 1.7. treffaamalla kesälaitilalaisia. Seppo Helenius haastatteli ohjelmalavalla Outi Rautalinia, Pinja Renvallia ja Heikki Rautalinia, jotka eivät enää asu Laitilassa, mutta joilla on tänne vahvat siteet.

– Lähdin täältä jo 1980 opiskelemaan, mutta vanhempani ja sisarukseni asuvat edelleen Laitilassa. Meillä on täällä myös kesäpaikka, Outi Rautalin kertoi.

Nykyään Maskussa asuva fysioterapeutti asui lapsena Rantapereen kaupan yläkerrassa. Isä, Jorma Kuusisto  oli kaupanhoitajana ja lapsuusajasta jäi Outille paljon mukavia muistoja.

Pinja Renvall muuutti lapsena Piikkiöstä Laitilaan.

– Oli etuoikeus saada viettää lapsuus täällä ja käydä Kodjalan koulua, Pinja sanoi.

Nyt nuori nainen opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa. Tähtäimessä on valmistuminen tuotantotalouden insinööriksi. Myös musiikki on ollut vahvasti mukana elämässä; Pinja soittaa rumpuja ja on opiskellut Vakka-Suomen musiikkiopistossa. Ammatiksi asti hän ei soittamista kuitenkaan ajatellut.

– Ammatinvalinta varmistui aikanaan kesätöiden kautta.

Heikki Rautalin oli torilla Outi vaimonsa kanssa. Pariskunta nousi kuitenkin erikseen Heleniuksen haastateltavaksi.

– Vaimo sanoi, että saan paremmin suunvuoron, kun tulen yksin, Rautalin vitsaili.

Haastattelujen lomassa Helenius lauloi muutamia ikivihreitä Ville Mäkimattilan säestyksellä.

Iltatorit jatkuvat joka torstai elokuun alkuun klo 16-20. Torille saa mennä myymään kuka tahansa, myyntipaikat ovat ilmaisia.

8.7. iltatorilla esiintyy Vakka-Suomen Harmonikkakerho. Ohjelma alkaa klo 18.00.