Jazzkukko toi Pakkahuoneelle huipputrion – Rumpali Joe Peri on soittanut Lady Gagan bändissä

0
Jennie Storbacka on valovoimainen laulaja ja tulkitsija.

Ensi keskiviikkona Pakkahuoneen torin lavalle astuva suomalais-amerikkalainen kolmikko tarjoaa Jazzkukon avajaiskosertissa ilmaisen matkalipun rytmimusiikin ystävien taivaaseen.

New Yorkissa opiskellut ja siellä kansainvälisen läpimurron tehnyt basisti kertoo, että trio odottaa tulevaa Jazzkukko -festivaalin avajaiskeikkaa innolla. Kokoonpanossa soittaa hänen kumppaninsa, amerikkalainen rumpali Joe Peri sekä Vehmaalta kotoisin oleva pianisti Lassi Kouvo .

Perin taidoista ja kokemuksesta kertoo, että hän on soittanut Lady Gagan yhtyeessä. New Yorkissa asuva pari on viettänyt korona-ajan Suomessa.

– Piipahdimme Joen kanssa jo aiemmin tänä kesänä Uudessakaupungissa veneretkellä ystäviemme mökiltä ja tsekkasimme Pakkahuoneen lavan. Hyvältä vaikutti, Kaisa Mäensivu kertoo.

Viime vuoden Uudenkaupungin keikka samalla Pakkahuoneen iltatorin lavalla jäi erityisesti Mäensivun mieleen.

– Se oli ensimmäisiä esiintymisiä pitkän kevään tauon jälkeen ja oli tietenkin hienoa päästä soittamaan livenä kauniissa ympäristössä. Ensi viikolla luvassa on svengaavaa kesäistä jazzia sekä muutamia suomenkielisiä lauluyllätyksiä, Mäensivu paljastaa.

Pianisti Lassi Kouvo kehuu vuolaasti kanssasoittajiaan.

– Huippuammattilaisten kanssa on inspiroivaa soittaa. Edes jotain hyvää koronasta, kun sen vuoksi saatiin heidät tänne. Muuten he olisivat New Yorkissa, jonne he ovat syksyllä palaamassa, Kouvo sanoo.

Luvassa on Kouvon mukaan taiteellisesti korkeatasoinen ja viihdyttävä keikka. Uutena aluevaltauksena hän nostaa esille Kaisan laulun. Omia sävellyksiä tehnyt basisti on nyt tehnyt sanoituksia myös muutamiin tunnettuihin jazzbiiseihin suomeksi.

Korona vei muusikoilta esiintymiset yhdessä yössä, mutta nyt keikkarintamalla on jo valoa näkyvissä.

– Jää nähtäväksi, palataanko koskaan vanhaan normaaliin. Mahtavaa, että Jazzkukko elää ja voi hyvin kaikesta huolimatta, Kouvo pohtii.

Kansainvälisistä taiteilijoistaan tunnetun Jazzkukko -festivaalin ohjemisto rakentuu tänä vuonna pääosin kotimaisten huippumuusikoiden esityksistä. Uudessakaupungissa esiintyvä rumpali Joe Peri on tänä vuonna festivaalin ainoa ulkomainen live-esiintyjä.

Jazzkukon avajaiskonsertti keskiviikkona 21.7. kello 16 Pakkahuoneen torilla Kaisa Mäensivu & Lassi Kouvo & Joe Peri (USA) Trio. Tapahtuma on maksuton.

Laitilan kaupungintalon konsertti perjantaina 23.7. klo 19 Konsertissa esiintyvät Jennie Storbacka (laulu) & Kari Antila Quartet.

Jennie Storbacka rakastaa jazzin vapauttaHuikeista musikaalirooleistaan tunnettu ja Linnan juhlissakin esiintynyt laulaja Jennie Storbacka nousee lavalle yhdessä Jazzkukon perustajan ja taiteellisen johtajan Kari Antilan yhtyeen kanssa perjantai-iltana.

­– Olen erittäin innoissani tästä keikasta. Ei vaan sen takia että se on ensimmäinen keikkani tänä vuonna, vaan sen takia että pääsen hienojen muusikoiden kanssa tulkitsemaan lempikappaleitani.

Storbackalla on yksi päärooleista Helsingin jäähallissa elokuussa ensi-iltansa saavassa suurmusikaalissa We will rock you , joka rakentuu Queenin suosituimpien kappaleiden ympärille.

Laulajan sydän sykkii jazzille. Hän yhdistää sen vapauteen.

– Jazz merkitsee minulle vapautta tehdä mitä haluan, vapautta heittäytyä ja päätyä hetkeksi tuntemattomaan. Parhaassa tapauksessa siitä hetkestä syntyy jotain erityistä. Rakastan sitä tunnetta kun saa olla korvat ja aistit auki ja luoda soittajien kanssa hetkellisen taideteoksen, mitä ei koskaan tapahdu uudestaan.

Laitilassa hän aikoo tulkita jazzstadardeja ja muun muassa jazzbiisin, jonka hänen isänsä opetti laulajalle Jennien ollessa vasta 12-vuotias.

Perjantai-illan konsertissa Laitilan kaupungintalossa kuullaan uutta musiikkia myös kitaristi Kari Antilalta .

Musiikin maisteriksi Belgian Gentin kuninkaallisesta konservatoriosta valmistunut ja Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin lukeutuva jazzkitaristi on myös Jazzkukon perustaja ja taiteellinen johtaja.

– Nyt Jazzkukossa kuullaan koko joukko uusia kappaleita, jotka olen säveltänyt viimeisen koronapandemian aikana. Sävellystyö on suunnattu erityisesti kvartetille ja silmälläpitäen Alexi Tuomarilaa , joka esiintyy Laitilan konsertissa pianistina, Antila kertoo.

Rumpuja konsertissa soittaa Tuomas Timonen j a bassoa Teemu Åkerblom .