Jyskeellä helteiset Nuorisokansalliset ja moniottelut

0
11-sarjan kovatasoinen neliottelu päättyi 800 metrin juoksuun. Keskellä ottelun Suomen ennätyksen tehnyt Naantalin Alisa Launonen (628). Jyskeen Neela Ihanmäki (635) otteli valtakunnallisen kausitilaston kakkostilalle ja Kerttu Matikainen (681) 10-tyttöjen nelostilalle. Vauhdissa mukana myös Jyskeen Viola Pärkö (340, toinen vaemmalta) ja Fiona Hällynen (695, osittain nro 680 takana).

Ilkka Simola

Laitilan lauantaiset Nuorisokansalliset sujuivat jälleen mainiosti. Viime vuoden tapaan aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja helteinen ilma siivitti 39 seuraa edustaneet 167 urheilijaa lukuisiin omiin ennätyksiin ja useisiin valtakunnan kärkitason tuloksiin. Moniottelut mukaanlukien kirjattiin viikonvaihteessa 539 lajisuoritusta.

Tänä vuonna kisaviikonvaihteeseen oli liitetty myös 17- ja 19-sarjojen moniottelut, mikä tiesi toimitsijoiden ydinryhmälle talkoilun alkamista jo perjantai-iltana. Talkoilu ei ollut kuitenkaan tuloksetonta, sillä yhtä lukuunottamatta kaikki 12 seitsenottelun loppuunvienyttä tekivät omat ennätyspisteensä.

Jyskeläisittäin ottelujen parasta antia oli Verna Vuorelan ja Lotta Metsärinnan 100 metrin aitojen N16-sarjan kausitilaston kärkikuusikkoon vieneet ajat 14,64 ja 14,66 sekä 15-vuotiaan Kiia Ihanmäen korkeusennätys 156.

M17 10-ottelu ei sujunut aivan yhtä hyvin Kalannin Vankan Otto Hiivolan jäädessä ilman tulosta paraatilajissaan seiväshypyssä ja Jyskeen Akseli Hyytiän joutuessa taivaltamaan päätöslajin 1500 metriä yksin.

Koko 50-päinen toimitsijajoukko pääsi tositoimiin lauantai-iltapäiväksi. Jo aamukymmeneltä otteluilla aloittaneille riitti kisarupeamaa seitsemäksi tunniksi ja vielä alku- ja loppujärjestelyt päälle. Vaivan palkkana oli taas vieraiden kiitokset onnistuneesta tapahtumasta.

Nimestään huolimatta Nuorisokansallisten ohjelmassa oli myös muutamia aikuisten lajeja. Niissä lähemmäs maan kärkitasoa pääsivät Espoon Tapioiden Aleksi Saarelainen seipään viiden metrin ylityksellään ja Jyskeen Joni Vainio-Kaila 200 metrin kauden parhaallaan 22,16.

Eniten omia ennätyksiä tehtailtiin nuoremmissä sarjoissa. Yksi Suomen ennätyskin nähtiin Naantalin Löylyn Alisa Launosen otellessa kaikkien aikojen parhaat 11-tyttöjen neliottelupisteet 1684. Alisalla on nyt nimissään sarjansa yhdeksän lajin kotimaiset kärkitulokset.

Maan kärkituloksiin yltivät myös Naantalin Löylyn Viljami Launonen (P13 kolmiloikka 11,02), Turun Urheiluliiton Otto Virjonen (P9 korkeus 1,15), Vehmaan Kiiston Toivo Laurila (P9 neliottelu 756) ja Alisa Launonen (T11 60 m aidat 10,14)

Runsaimmillaan kärkipään valtakunnan listasijoituksia kirjattiin viime vuoden tapaan 9–11-vuotiaiden neliotteluissa. Tulee kuitenkin muistaa ettei tätä niin sanottua kakkosottelua ole kovin montaa Suomessa vielä tänä kesänä järjestetty. Tilastot kaunistuvat aina syyskuun lopulla Syysmoniottelujen yhteydessä Laitilassa kilpailtaviin pm-kakkosmoniotteluihin asti.

Valtterin kuula 15,16


Yksi Jyskeen seuraennätyskin viikolla saatiin 15-vuotiaan Valtteri Valtosen pukatessa Euran torstaisissa Pyhäjärvi Gamesissa neljän kilon kuulaa reilun metrin aiempaa ennätystään pitemmälle lukemiin 15,16.

Jos oli viikkoa aiemmin Laitilan Heinäheitoissa Valtterin otteissa parantamisen varaa, niin nyt oli mies itse varmuus ennätyksen parantuessa ja 15 metrin rajan ylittyessä kolmesti. Perinteiseen pakitustyyliin palannut Valtteri löytyy Suomen kausitilastosta sijalta kaksi.