Jyskeen viisikko yleisurheilun piiriottelussa Kuortaneella

0
Varsinais-Suomi tuuletti voittoaan jo kolmannen kerran peräkkäin.

Jyskeen viisikko oli vahvassa roolissa keskiviikkona Kuortaneella Varsinais-Suomen kolmanteen perättäiseen voittoon päättyneessä neljän piirin 17-vuotiaiden piiriottelussa. Joukkueiden voimasuhteet olivat säilyneet entisellään. Varsinais-Suomen pistemäärä oli 335, mikä oli 63 pistettä pääkilpakumppania Hämettä (272) edellä ja aivan eri tasolla kolmanneksi sijoittunutta, perinteisesti vahvaa yleisurheilupiiriä Etelä-Pohjanmaata (217) ja jo vakiintuneeksi peräpäänvalvojaksi ajautunutta Satakuntaa (173).

Parhaat henkilökohtaiset sijoitukset kakkosijoillaan saivat Verna Vuorela ja Akseli Hyytiä . Verna aitoi 100 metrillä huippuajan 14,28, mutta valitettavasti 2,8 metrin myötätuuli vei tulokselta tilastokelpoisuuden. Samassa kisassa ja tuulessa Lotta Metsärinta oli neljäs ajalla 14,60.

Pituuskisoissa tuulet olivat sallituissa rajoissa Akseli Hyytiän ponnistaessa kauden parhaansa 6,45 ja Verna viidenteen sijaan yltävät 5,33 lukemat. Kolmiloikassa Akselin loikat 11,97 oikeuttivat neljänneksi.

Outo lajijärjestys aikataulussa ei suosinut Lottaa pitkien aitojen ollessa vain varttituntia pika-aitojen jälkeen. Valmistautuminen jäi vaillinaiseksi ja kolmannen sijan tuonut aika 68,92 vajaat kaksi sekuntia viime viikon pm-kisojen ajasta.

Carolina Grönroos oli kuudes 100 metrillä ajalla 12,92 ja joutui varaedustajana tuleen myös 400 metrillä ollen neljäs ajalla 66,41.

Viisikon kovimmasta suorituksesta vastasi Aada Vuoriaho . 15-vuotias tyttö ei aristellut varttuneempien seurassa vaan sinkautti moukarinsa tasokkaassa kisassa viidenneksi 19 senttiä sarjansa seuraennätystä kohentaen tulokseen 53,38.

Piirin kakkoseksi sijoittuneessa tyttöjen pikaviestijoukkueessa kuljettivat kapulaa Jyskeestä Carolina ja Verna aikaan 49,26.

Varsinais-Suomen joukkue koostui kaikkiaan 15 seuran edustajista. Jyskettä enemmän urheilijoitaan joukkueeseen sai vain Turun Urheiluliitto. Hyvin olivat mukana myös Kalannin Vankka ja Uudenkaupungin Kenttäkarhut kolmella edustajallaan.

Kalantilaisista Emilia Ellä voitti 3000 metrin kävelyn 15-tyttöjen kauden kärkiajalla 15.47,72 Aino Saarisen ollessa kolmas ajalla 17.02,55. Sen sijaan Otto Hiivolalla oli epäonnea. Kausitilaston kakkostilaa tuloksella 460 pitävä mies jäi ilman tulosta seipäässä. Kantapään oireillessa hänen oli tyytyminen keihäässä kuudententeen sijaan vauhdittomalla 40,05 kiskaisulla.

Kenttäkarhujen heittäjäkolmikosta Iida Pohjalainen oli neljäs kuulassa 13,23 pukkauksella ja Toivosen sisaruksista Mea kolmas kiekossa 38,88 ja Rania viides keihäässä 37,76 ennen Meaa 34,90.