Kahviloita kesätien varrella

0
Annamari Rentola (vas.) ja Maria Verronen toteuttivat haaveensa ja ryhtyivät kesäkahvilan pitäjiksi Kauppilaan.

Annamari Rentola ja Maria Verronen ahkeroivat heinäkuun Kauppilan umpipihamuseon kahvilassa. Ystävykset leipovat tarjottavat itse ja tekevät kaiken gluteenittomana.

– Se ei ole sen kummempaa kuin mikään muukaan leipominen ja kun itsekin noudatan gluteenitonta ruokavaliota niin asia on senkin puolesta tuttu, Rentola kertoo.

Rentola ja Verronen ovat ensimmäistä kertaa kahvilanpitäjinä. Siviilissä Verronen työskentelee Eurajoen kanttorina ja Rentola valmistui keväällä käsityönopettajaksi. Työpaikka odottaa syksyllä Pohjanmaalla.

– Olen usein haaveillut kesäkahvilan pitämisestä ja nyt, kun tilaisuus tuli, tartuin siihen, Verronen sanoo.

Kahvilan apupoikana häärii Frans-pupu. Sen tehtävänä on olla ihasteltavana ja sitä saa silittääkin kunhan muistaa olla hienotunteinen.

Kauppilan kahvila on avoinna 30.7. asti torstaisin ja perjantaisin klo 12-17 ja lauantaisin klo 12-16.

Vähän Pyhärannan keskustasta Rauman suuntaan on idyllinen vanhan pappilan pihapiiri ja siellä juuri avattu kahvila Kallionkolo. Jenni Teräväinen ja Veeti Kallio kunnostivat kahvilan vanhaan ulkorakennukseen ja remontoivat parhaillaan majoitustiloja samaan kokonaisuuteen. Tarkoituksena on pitää kahvilaa sekä tarjota bed and breakfast -palvelua.

– Ensimmäiset vieraat pääsevät yöksi jo heinäkuussa. Kahvilassa on jo käynyt väkeä ihan mukavasti, Teräväinen kertoo.

Kaikki kahvilan leivonnaiset tehdään itse ja sieltä voi ostaa mukaan muun muassa juurileipää. Tarjolla on myös Uudessakaupungissa valmistettua artesaanijäätelöä sekä salaisella reseptillä valmistettua mehua.

Kahvilan tiskin takana hääräävä Jenni on monitaitoinen ihminen joka on aikaisemmin työskennellyt ravintola-alalla, on huonekalupuuseppä, hallitsee kangaspuut ja opiskelee restaurointia.

– Tulevaisuudessa haaveilen ottavani tänne lampaita. Ei kuitenkaan vielä tänä kesänä.

Kahvila on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18.

Kodisjoen keskustassa, vanhan pankin tiloissa on kesäkahvila Kaffepankki. Yrittäjä Eija Kuusenmäen kahvilassa asiakaspalvelusta huolehtivat Kaisa Pärkö ja Neea Kuusenmäki. Molemmat aloittavat elokuussa lukion ja pitävät kahvilaa elokuun alkupuolelle. Tarjolla on itse leivottua pullaa, piirakoita ja pizzaa,  jäätelöä sekä pieni valikoima kesätuotteita kuten grillihiiliä ja hyttysmyrkkyä.

–  Ihan mukavasti on käynyt ihmisiä. Suurin osa paikallisia asukkaita ja mökkiläisiä, mutta on  joukossa ollut muutama turistikin, tytöt kertovat.

Kaffepankki on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-17.