Keppihevoset kirmailivat Pyhärannassa

0
Kuka ehtii ensin? Keppihevosratsukot mittelivät leikkimielisesti taitojaan Rohdaisten koululla.

Rohdaisten koulun pihalla tanner tömisi kun riehakas lauma hevosia säntäili ympäriinsä. Kyseessä olivat onneksi keppihevoset ja nekin hyvin nuorten ratsastajiensa hallinnassa.

Hevoset oli harjattu ja suittu huolellisesti ennen tilaisuutta. Vielä viime hetkillä jotkut letittivät hevostensa komeita harjoja.

Siina Siirilä oli yksi ratsastajista. Häneltä tosin tilaisuus oli vähällä mennä sivu suun, omalta hevoselta kun katkesi maanantaina jalka.

– Minulla on lainahevonen, Siina kertoi.

Oma hevonen oli menossa lääkäriin ja sillä oli kuulemma hyvät mahdollisuudet tulla kuntoon.

Pyhärannan kunta, Laitila-Pyhäranta 4H -yhdistys ja Pyhärannan seurakunta järjestivät viime viikolla kolme keppihevostapahtumaa Pyhärannan kouluilla. Maanantaina kirmailtiin Ihoden koululla, keskiviikkona Reilassa ja perjantaina Rohdaisissa.

– Keppihevosharrastus on suosittua, mutta alan tapahtumia on aika vähän, ohjaajana toiminut Minna Kaunela 4H-yhdistyksestä sanoi.

Rohdaisten koululle tuli reippaasti toistakymmentä ratsukkoa. Tilaisuuden aluksi esittäydyttiin ja leikittiin keppareille sovitettuja pihaleikkejä. Mehutauon jälkeen askarreltiin riimunnaru ja päätteeksi pidettiin pieni kilpailu.

Mukana menossa oli myös Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistyksen vs. toiminnanjohtaja Anniina Siirilä. Hän aloitti toukokuussa ja sijaistaa Laura Vuolaa ensi vuoden loppuun asti.

– Kesä on ollut työntäyteinen. Meillä on monenlaista tapahtumaa, pidimme esimerkiksi ruokakoulua Laitilassa juhannusviikolla ja elokuun alussa on tulossa päiväleiri.

Laitilassa on keppihevostapahtuma Kaariaisten koululla 27.7. klo 14-16.30. Tilaisuuteen on pieni pääsymaksu.