Kuvataidetta juhlittiin Walon talolla

0
Elävää musiikkia kuultiin Marja-Liisa Santalan ja Jukka Vehmaksen esittämänä.

Jussi Vaajasaari

Kulttuuriseura Walo järjesti viime lauantaina kuvataidetapahtuman yhteistyökumppaninaan Laitilan kaupungin kulttuuritoimi. Tapahtumalla osallistuttiin valtakunnalliseen kuvataiteen päivään.

– Tapahtumia on ollut eri puolilla Suomea. Laitila on nyt mukana ensimmäistä kertaa, kertoo kulttuuriseuran puheenjohtaja Jukka Vehmas.

Suomen Akvarellitaiteen yhdistys on juhlinut Suomen kuvataiteen päivää Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta kansainvälisesti merkittävimmän suomalaisen kuvataiteilijan syntymästä.

Kaikille avoimen maalaustapahtuman ohjelmallinen osuus alkoi lipunnostolla viereisellä Kappelimäen koulun pihalla. Sen jälkeen FM Ulla Kivimäki kertoi Walon talolla Helene Schjerfbeckin taiteesta.

Myyntipöydillä oli esillä pienimuotoista taidetta ja kirjallisuutta. Saatavana oli harvinaisia, 1985 painettuja laitilalaisia Flakuraak -kulttuurilehteä.

Kyökistä sai pannukahvia ja pullaa.

Elävää musiikkia kuultiin Marja-Liisa Santalan ja Jukka Vehmaksen esittämänä.

Myös kuvien tekemiseen oli kutsuttu ihmisiä. Omin tarvikkein sai tulla maalaamaan Walon mäelle. Ketään ei kuitenkaan saapunut.

– Pitkän hellejakson takia kedon kukkaloisto ei ole niin kaunis kuin se voisi olla, mikä saattaa olla syy kuvantekijöitten poissaoloon. Toinen syy lienee ankara helle, arvelee Jukka Vehmas tapahtuman päätyttyä.