Laitila aloittaa avoimen varhaiskasvatustoiminnan

0
Kuvituskuva.

Laitilan kaupunki aloittaa avoimen varhaiskasvatustoiminnan syyskuun alussa. Toimintaa järjestetään Pähkinäpensaan päiväkodissa.

Avoimelle varhaiskasvatustoiminnalle oli varattu määräraha jo vuoden 2020 talousarvioon, mutta sitä ei voitu aloitttaa tilaongelmien vuoksi.

Tarjolla on sekä perhekerhotoimintaa, johon lapset osallistuvat yhdessä vanhemman kanssa, sekä kerhotoimintaa, johon lapsi osallistuu yksin. Toiminta on suunnattu erityisesti niille perheille joissa toinen tai molemmat vanhemmista ovat kotona. ¨

Lasten kerhoon ilmoittaudutaan etukäteen eikä siihen osallistuminen vaikuta kotihoidontukeen. Kerho on suunnattu 2–5-vuotiaille lapsille ja se kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin.

Perhekerho kokoontuu keskiviikkona iltapäivisin. Sinne ei tarvitse ilmoittautua etukäteen vaan kyseessä on matalan kynnyksen palvelu.

Sivistysvaliokunta päätti, että perhekerhotoiminta on perheille maksutonta ja lasten kerhotoiminnasta peritään 30 euroa per lukukausi.

Kerhotoiminnan maksuttomuutta voi hakea toimittamalla tulotiedot ja vapaamuotoisen hakemuksen varhaiskasvatustoimistoon tai sähköpostilla varhaiskasvatusjohtajalle.