Laitilassa suositellaan välttämään uimista Vähä-Tulejärvellä – Koko maassa sinilevätilanne on rauhoittunut

0
Vähä-Tulejärven kaupungin rannassa ei kannata nyt uida. Arkistokuva vuodelta 2008: Arja-Liisa Heilä

Laitilan kaupungin liikuntatoimi tiedotti Facebookissa keskiviikkona, että Vähä-tulejärveltä maanantaina otettu vesinäyte sisälsi edelleen suolistoperäisiä enterokokkeja yli sallitun määrän.

– Suositellaan välttämään uimista edelleen kaupungin ylläpitämässä rannassa.

Seuraava näyte otetaan ensiviikon loppupuolella.

– Tiedotamme heti kun saamme tulokset, kaupungista kerrotaan.

Sekä sisävesillä että merialueilla sinilevätilanne on rauhoittunut, Suomen Ympäristökeskus tiedotti torstaina. Lähes kaikki sinilevähavainnot koskevat vähäistä määrää sinilevää.

Ympäristökeskuksen mukaan järvillä Riikka-rajuilma sekoitti pintavesiä, mikä johti sinilevän sekoittumiseen vesimassaan. Itämeren rannikkoalueilla sinilevää on huomattavasti vähemmän, mikä johtuu paikoin vesimassan sekoittumisesta.

Etelä- ja Keski-Suomessa järvien pintavesien lämpötilat vaihtelivat 16 ja 22 asteen välillä. Pohjois-Suomessa ja Lapissa pintalämpötilat vaihtelivat 14 ja 16 asteen välillä.

Meriveden pintalämpötilat ovat Ilmatieteen laitoksen mukaan laskeneet voimakkaasti. Perämerellä on mitattu 15–18 astetta ja Selkämerellä pääasiassa 14–17 astetta, mutta Porin Kaijakarin seudulla on tapahtunut hieman kumpuamista ja pintavesi on viilentynyt 10 asteeseen. Saaristomerellä pintalämpötila on 19–20 astetta ja Suomenlahdella 14–19 astetta.