Lomautukset vähenivät edelleen kesäkuussa – Laitilassa työttömiä työnhakijoita hieman alle 300

0
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnisttain. Lähde: TEM Työnvälitystilasto/ Työ- ja elinkeinoministeriö, Työnvälitystilasto

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 25 300 työtöntä työnhakijaa.

Laitilassa työttömiä työnhakijoita oli 295, Pyhärannassa 67 ja Uudessakaupungissa 578. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa, mutta Laitilassa ja Uudessakaupungissa työnhakijoiden määrä pysyi kutakuinkin samana, Pyhärannassa jopa laski. Työttömyysaste eli työttömien osuus työvoimasta oli Laitilassa 7,3, Pyhärannassa 7,4 ja Uudessakaupungissa 7,9 prosenttia.

Vaikka matkaa esimerkiksi muutaman vuoden takaisiin Laitilan ennätysalhaisiin viiden prosentin työttömyyslukuihin on edelleen, niin työllisyyden suunta on yleisesti hyvä. Muutos perustuu pääosin lomautettujen määrän romahdukseen. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 7 200 henkilöllä vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,1 prosenttia eli 5,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli prosenttiyksikön pienempi kuin koko maassa.

Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni kaikissa seutukunnissa. Alin työttömyysaste, 7,2 prosenttia, oli Turunmaan saaristossa. Työttömyysaste oli Manner-Suomessa sitä alemmalla tasolla vain neljällä seudulla Pohjanmaalla. Vakka-Suomen seutukin 7,5 prosentillaan on tällä mittarilla koko maan kuudes.

Varsinais-Suomen kunnista työttömyysprosentti oli korkein 14,8 prosentin Turussa ja alin 4,9 prosentin Oripäässä.

Trendit:


Kesäkuussa avoimia työpaikkoja auki tuplaten vuodentakaiseen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvuvauhti hidastumassa.

Lomautusten purkautuminen jatkunut kesäkuussakin.

Työttömien määrä supistui merkittävästi kaikissa kunnissa ja seutukunnissa.

Miesten työttömyys jatkoi supistumistaan kesäkuussakin.

Varsinais-­Suomen kaikissa seutukunnissa työttömyyden vähenemistahti nopeampaa kuin koko maassa yleisesti.