Maantila miesten paras – Ikämies Anttila nosti myös nuorempien ennätyksen

0
Jan-Erik Maantila paransi yhteistuloksen ennätystään 30 kiloa, voitti sarjansa ja palkittiin miesten parhaana nostajana.

Juhani Marttala

– Tulipahan tehtyä palanen suomalaisen voimanoston historiaa, naurahti West Coast Powerin Pekka Anttila Savonlinnassa, jossa hän nosti WPC-liiton miesten yleisen sarjan 82,5-kiloisten jalkakyykyn uudeksi Suomen ennätykseksi 201,5 kiloa.

Historiallinen nosto oli siksi, että 56-vuotias Anttila kilpailee ikämiesten 55–59-vuotiaiden sarjassa. Miesten yleinen sarja on huomattavasti nuoremmille eli 23–40-vuotiaille. Sarjan alle 82,5 kiloisten painoluokanedellinen ennätys 201 kiloa oli ennen Anttilaa Jussi Jaakkolalla .

Anttilan ennätys syntyi neljännellä, ylimääräisellä yrityksellä. Oman ikäluokkansa ennätystä hän ehti parannella jo kolmannella yrityksellään, jolla nousi 190 kiloa. Penkiltä hän punnersi 90 kiloa ja maasta veti 200 kiloa, joten yhteistulos 480 kiloa on myös ikäluokan uusi Suomen ennätys.

– Korona on sotkenut harjoittelua ja karsinut kilpailukalenteria, joten päätin lähteä Savonlinnaan 82,5 -kiloisten sarjaan, johon laihdutin kolme viikkoa aikaisemmin Laitilassa järjestettyihin FPO-liiton SM-kisoihin. Koville otti mutta taisi olla todellinen hengen voitto ruumiista, hän sanaili Savonlinnan kisan jälkeen.

West Coast Powerista Savonlinnan kansalliseen kilpailuun osallistuivat myös Jan-Erik Maantila ja Anni Vuorio .

Maantila kilpaili menestyksellä miesten yleisen sarjan alle 110-kiloisissa eli yhtä painoluokkaa kevyempänä kuin normaalisti. Hän voitti sarjansa ja teki omat ennätyksensä jalkakyykyssä ja yhteistuloksessa. Niistä hänet palkittiin parhaan nostajan erityispalkinnolla.

– Kannatti ajella Savonlinnaan asti, kun sai kaiken irti omasta tekemisestään. Jalkakyykyn eka pummin jälkeen kaikki sujui mainiosti ja 30 kilon parannus omaan yhteistulosennätykseen varmisti, että jotain on tehty oikein, hän hehkutti netissä.

Maantilan ennätys jalkakyykyssä on nyt 325 ja yhteistuloksessa 830 kiloa. Penkiltä hän punnersi 215 ja veti maasta 290 kiloa.

Anni Vuorio voitti naisten alle 75-kiloisten sarjan yhteistuloksella 452,5 kiloa. Jalkakyykyssä hänen tuloksensa oli 180, penkkipunnerruksessa 82,5 ja maastavedossa 190 kiloa.