Mikola palasi valmennushommiin

0
Kuva: Eeva Suojanen

Rauli Ala-Karvia

Laitilalainen kengityspalveluyrittäjä Raimo Mikola oli poissa raveista valmentajana parisen vuotta. Hänen treenaamansa Supanteri kilpaili paikallisraveissa syyskuussa 2019, ja uuden tulemisen aika oli viime torstaina Porissa.

Mikola ja Pia Lampolahti ostivat 5. heinäkuuta 11-vuotiaan lämminveriruunan Gene Touchin, joka seuraavana päivänä siirtyi Mikolan treeniin.

Jo aiemmin 138 kilpailua juossut ruuna otti Mikolan käsistä ensitöikseen viidennen sijan ennätystään sivuavalla ajalla 12,9a. Ohjastajana oli maan kärkikastiin kuuluva Jukka Torvinen. Lähdössä mentiin kovaa, sillä voittaja, Antti Ala-Rantalan tanskalainen Enzo Victory kellotti maililla 12,1a.

Raimo Mikolan valmennettavat ovat juosseet yli 300 kilpailua ja tienanneet niistä palkintoina 33 700 euroa.

Samoissa Porin raveissa laitilalaisen Heikki Seikon omistama viisivuotias Laurenz von Bentz ravasi kolmanneksi ennätyksellään 15,7a. Ruunan valmentaja on uusikaupunkilainen Olli Lähtinen, ja kuskin työt uskottiin Jarmo Saarelalle.