Mummit ja papat leirillä lasten kanssa

0
Hedelmäsalaatti-leikissä omenat ja päärynät pistivät juoksuksi jotta eivät jääneet ilman tuolia.

Lehtoniemen leirikeskuksessa pidettiin viime viikolla kaksi lasten ja isovanhempien yhteistä leiriä. Laitilan seurakunnan järjestämille kaksipäiväisille leireille osallistui yhteensä 56 leiriläistä. Ohjaajina toimivat seurakunnan lastenohjaajat Mirkku Perkkola, Sari From ja Sari Rekola. Ohjelmassa oli leikkiä ja askartelua, ulkoilua, saunomista, uintia ja paljon hyvää ruokaa.

– Leiri järjestettiin nyt neljättä kertaa. Tänne olivat tervetulleita lapset ja isovanhemmat mistä päin Suomea tahansa, ei tarvinnut olla laitilalainen, Perkkola kertoi.

Laitilasta kotoisin oleva ja nyt Turussa asuva Kari Sillantaka tuli leirille yhdessä vaimonsa Tarjan kanssa. Mukana he toivat kaksi lastenlastaan, 6-vuotiaan Aamun ja 4-vuotiaan Onnin.

– Täällä on ollut tosi mukavaa. Toiminta on ollut hyvää, mutta sitä ei ole ollut liikaa. Ja ruoka! Se on hyvää.

Sillantaat viettävät paljon aikaa Tampereella asuvien lastenlastensa kanssa. Yhdessä ollaan etenkin Laitilan kesämökillä, jonne koko joukko oli menossa myös leirin jälkeen.

Laitilalaisella Maija Simulalla oli mukana peräti neljä lastenlasta: Väinö Simula, 7, Ella Soinu, 7, Aada Soinu, 5 ja Sylvi Simula, 4. Serkusparvesta puuttui vain Samuel, jolla on ikää vasta yksi vuosi.

– Ja vaari. Vaarille soitettiin illalla ja kerrottiin, mitä on tehty. Vaari sanoi, että kyllä hänkin sitten ensi vuonna tulee, Maija kertoi.

Maija-mummille lastenlapset ovat tärkeitä. Maatilalla kasvaneena hän tottui siihen, että omat isän puoleiset isovanhemmat elivät samassa pihapiirissä.

– Se oli lapselle ihanaa ja haluaisin, että omat lastenlapset saisivat kokea jotain samaa. Välillä on vähän huono omatunto, kun ei aina voi olla heidän kanssaan niin paljon kuin tahtoisi. Tosin me asumme nytkin samalla maatilalla Väinön ja Sylvin kanssa ja näemme päivittäin. Arki on kuitenkin usein kiireistä, joten tällainen leiri on hieno juttu, täällä saa keskittyä olemaan lasten kanssa. Sekin on hauskaa, kun pääsee valmiiseen pöytään syömään. Kiitos, kun tällaista järjestetään!

Lapsista leiri vaikutti olevan vähintään yhtä hieno juttu. Hauskinta taisi olla se, että oltiin yön yli ja saatiin uusia kavereita. Kuinka monella mahtoi entuudestaan olla kokemuksia siitä, että toisilleen vieraat aikuiset ja lapset leikkivät iloisesti  – ja yhtä tosissaan – yhdessä?