Mustajärven rannan ja rantasaunan esteettömyysremonttiin valtionavustusta

0
Mustajärven ranta kunnostetaan nykyistä paremmaksi, jotta myös liikuntarajoitteisten on helpompi käydä saunassa ja uimassa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Laitilan kaupungille 15 630 euron liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksen Mustajärven rannan ja rantasaunan esteettömyysremontointiin.

Remontin yhteydessä sauna tehdään esteettömäksi ja rantasaunarakennukseen tehdään esteetön wc-tila. Pukuhuoneita muokataan siten, että molempiin, miesten ja naisten, pukuhuoneisiin tulee esteetön pääsy.

Rantaan tehdään esteetön kulkureitti parkkipaikan, saunan, pukuhuoneen ja rannan ja laiturin välille. Laituri uusitaan ja rantavedestä tullaan poistamaan iso vaikeasti havaittava kivi. Muutostyöt on suunniteltu toteutettavan kesän 2021 uimakauden jälkeen.

Laitilan kahdeksasta yleisestä uimarannasta yksikään ei ole esteetön, ja esteetön uimaranta on pitkään toivottu lisä Laitilan palveluissa.

Mustajärven uimaranta on yksi suosituimmista uimapaikoista Laitilassa ja sillä käy niin laitilalaisia kuin ulkopaikkakuntalaisiakin.