Naisilla ja B-tytöillä vaihtelevia peli-esityksiä pesäpallossa

0
Pinja Toivonen ja Sami Mäki valittiin B-tyttöjen Itä-Länteen.

Otteluruuhka ja myös hellekelit ovat osasyy Jyskeen naisten ja B-tyttöjen ailahteleviin peliesityksiin. Pahimmillaan valtaosa joukkueen pelaajista on saanut pelata neljän pelin viikkotahdilla, minkä takia joka peliin ei ole saatu kaivattua parasta peli-ilmettä.

Ottelutahti selvästi helpottuu heinäkuussa, mikä mahdollistaa myös laadukkaan harjoittelun. Kesäkuussa kun mentiin pelistä toiseen ja harjoittelu oli lähinnä palauttavaa.

Naisten osalta sarjatilanne on mielenkiintoinen, vaikka Rauma on piikkipaikalla selvästi muita karussa. Jyske taistelee tällä hetkellä tosissaan lohkon kakkospaikasta, jolla pääsee nousukarsintoihin.

Tämän vuoden sarjajärjestelmässä nousua tavoittelee ensin lohkon kaksi parasta paras kolmesta -järjestelmällä. Sen jälkeen voittaja jatkaa ykköspesispaikan tavoitteluaan neljän muun lohkon voittajia vastaan yksinkertaisessa sarjajärjestelmässä. Näistä kaksi parasta joukkuetta nousee kaudeksi 2022 ykköspesikseen.

B-tytöissä tahti on ollut nousujohteinen. Jyskeen nuoret naiset ovat hyvällä pelaamisella nousseet sarjataulukossa neljänneksi. Viime viikon tiistaina Jyske haki legendaarisesta Pihkalasta niukan 2–1 voiton. Heti perään torstaina sama vastustaja eli Hyvinkään Tahko oli vastaantulija Laitilassa Jyskeen voittaessa ottelun suoraan 2–0 (9–1-, 6–4). Viimeisin peli sarjakärki Poria vastaan oli tasoltaan erinomainen. Jyske toden teolla haastoi voitosta voittoon tähän asti pelanneen Porin.

Ratkaisupaikoissa ripaus kovuutta ja myös onnea, niin ainakin jaksovoitto olisi ollut otettavissa. Nyt ottelu päättyi niukasti Porille jaksoluvuin 4–3 ja 8–6. Joka tapauksessa nuori joukkue näytti sen, että matka Suomen ihan terävimpään kärkeen ei ole kaukana.

 

Pinja Toivonen ja Sami Mäki B-tyttöjen Itä-Länteen

Jyskeen hyvät otteet on huomioitu valtakunnallisella tasolla, mistä huomionosoituksena tuli pari valintaa B-tyttöjen arvo-otteluun Porin Itä-Länteen 6.–7. elokuuta. Lännen puolella pelaajana Jyskettä edustaa Pinja Toivonen ja pelinjohtajana Sami Mäki. Lisäksi Jyskeen kasvatti Feran Ilona Hakoniemi valittiin samaan Lännen joukkueeseen.

Nyt niin Suomensarjan kuin B-tyttöjen peleistä on runsaan viikon tauko, jonka aikana joukkue saa kaivatun harjoitustauon syksyn ratkaisupelejä varten. Seuraava kotipeli Suomensarjan mittelössä on vasta torstaina 5.8. kello 18 Ikaalisten Tarmoa vastaan. Peli on elintärkeä Jyskeen nousuhaaveiden ylläpitämiseksi.

Sami Mäki