Rotary-ralli kokoaa autoharrastajat tänä vuonna Vakka-Suomeen – Nimestään huolimatta harrasteautoilla ei tapahtumassa kilpailla vaan kyseessä on yhteinen kokoontuminen

0
Apulaiskuvernööri Ari Nivola ja Laitilan Rotaryklubia edustava Hannu Honkanen muistuttavat, että aurinkoinen sää on suosinut 11. kertaa järjestettävää Rotary-rallia.

Heinäkuun viimeisenä päivänä saattavat laitilalaiset hieraista silmiään toiseenkin kertaan, jos sattuvat liikkumaan keskustan, Untamalan tai Ylikylän teillä. 11. järjestettävän Rotary-rallin reitti kulkee Laitilasta Untamalan ja Ylikylän kautta Uuteenkaupunkiin.

Kyseessä on Rotareiden autoharrastajien järjestämä kokoontumistapahtuma, joka nimestään huolimatta ei suinkaan ole kilpa-ajo.

– Emme aja rallia. Keskinopeus on jossain 50–60 km/h paikkeilla. Letka voi aiheuttaa jonkin verran väliaikaista hidastetta muulle liikenteelle, tapahtumaa järjestelevät apulaiskuvernööri Ari Nivola ja Laitilan Rotaryklubia edustava Hannu Honkanen kertovat.

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös sellaiset autoharrastajat, jotka eivät ole rotareiden jäseniä.

– Tapahtuma on aiemmin järjestetty Turun eteläpuolella Salon ja Loimaan suunnalla. Nyt se ajetaan ensimmäistä kertaa täällä Vakka-Suomessa.

Rotary-ralliin odotetaan kymmeniä autokuntia. Parhaimmillaan ralliin on vuosien varrella osallistunut 80 autoa ja vähimmilläänkin 30. Ilmoittautumisia on tähän mennessä tullut parisenkymmentä, mutta järjestäjät odottavat, että autoja osallistuu nelisenkymmentä.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan autoihin sekä Laitilan että Uudenkaupungin päässä. Autokunnat kokoontuvat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pihamaalle. Järjestäytyminen aloitetaan kello 8 ja autot lähtevät liikkeelle viimeistään kello 11. Uuteenkaupunkiin osallistujien odotetaan saapuvan kello 13–14 välillä.

– Uudessakaupungissa käymme Automuseolla ja kokoonnumme lopuksi Sorvakon rantaan.

Laitilan terveiset tapahtumaan tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto, ja kaupunginjohtaja Atso Vainio on alustavasti lupautunut puhumaan Uudessakaupungissa.

Ralliin osallistuvat autot ovat harrasteautoja, jotka ovat usein museorekisterissä.

– Vanhimmat autot voivat olla 40-luvulta, mutta useimmmat ovat 50-, 60- ja 70-luvuilta. Osaa autoista ei ajeta lainkaan vaan ne kuljetetaan Uuteenkaupunkiin trailereilla. Ne ovat liian arvokkaita ajettaviksi.

Lisäksi joukossa voi olla myös uudempia autoja.

– Kyllä tämä tapahtuma varmasti kääntää katseita, järjestävät arvioivat.

Järjestäjillä on myös yksi lupaus ralliin osallistuville ja sitä seuraaville.

– Rotary-rallissa on aina paistanut aurinko.

Mikä on Rotary?

  • Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa – jäseniä sillä on yli 1,2 miljoonaa.
  • Suomessa ja Virossa on noin 270 rotaryklubia ja rotareita niissä on yhteensä noin 8950.

    Lähde: rotary.fi