Ruokailoa 4H-leirillä

0
Petra Jalonen (vas.) ja Sofia Seitala valmistamassa lounasta. Perunoita kuorittaessa huomattiin, että erilaisilla kuorimaveitsillä on paljon eroa.

Varppeen koulun kotitalousluokassa oli juhannusviikolla tekemisen meininkiä, kun joukko alakouluikäisiä lapsia pääsi opettelemaan ruoanlaittoa. Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistyksen järjestämällä ruokakoululla oli suuri suosio ja osallistujamäärä tuli nopeasti täyteen.

Päiväleirin ohjelmaan kuului yhteinen aamupala, lounaan ja välipalan valmistus, sekä askartelua ja ulkopelejä. Parhaimmaksi ruoaksi lapset kertoivat broilerikastikkeen ja riisin. –”Kaikki leiriläiset olivat innokkaita kokkeja ja valmiita opettelemaan uusia taitoja. Lapset ovat todella taitavia toimimaan keittiössä, kunhan on aikaa ja opastusta. Itse tehty maistuu aina paremmalta!” kertoo ruokakoulun ohjaaja Minna Kaunela.

Ruokakoulun ohjelmaan kuuluu myös ruoan alkuperään tutustuminen. Tiistaina linja-auto vei leiriläiset Katinhäntään maatilavierailulle. Riku Tapanin maatilalla tutustuttiin lampaisiin, ylämaankarjaan ja maatilalla käytettäviin koneisiin.

Lapset nimesivät leirin parhaimmaksi asiaksi leipomisen ja olisivat mielellään jatkaneet ruokakoulussa vielä toisenkin viikon.