Rytmimusiikki rynnisti jälleen Laitilaan

0
Onni Peltola( kitara) ja Toivo Aitakari (rummut) treenasivat soittamista keskiviikkona musiikkileirillä Kappelimäen koulussa. Kuva: Eija Eskola-Buri

Koivut kellertävät pitkän helleputken jäljiltä ja Kappelimäen koulussa lauletaan keskiviikkona keskellä heinäkuuta jo syksyn lehdistä. Klassikko nimeltä Autumn leaves soi sielukkaasti Jazzkukon musiikkileirillä kahdessa eri luokassa, jotka toimivat leiriläisten opetustilana.

Leirille osallistui tänä vuonna kuusitoista rytmimusiikista kiinnostunutta osallistujaa ja kuusi opettajaa.

Suomen kesän lähes ainoa livenä järjestettävä jazz-festivaali levittää rytmimusiikin ilosanomaa tällä viikolla Laitilassa. Taiteellinen johtaja on kansainvälisesti menestynyt jazzkitaristi Kari Antila. Hän on vaikeista korona-ajoista huolimatta onnistunut luotsaamaan festivaaliin laadukkaan kattauksen Suomen huippumuusikoita.

Tapahtumia on tarjolla kaikkiaan kuutena päivänä sunnuntaihin asti.

Kaksipäiväiseen musiikkileiriin osallistuneet jakaantuivat kahteen eri bändiin. Katriina Torvinen osallistui leirille jo toisen kerran. Hän kehui vuolaasti opettajaansa  Niina Huohvanaista, joka antoi paljon uusia eväitä laulamiseen ja tulkintaan.

– Opin paljon uusia asioita laulamisen tekniikasta ja rytmiikasta sekä siitä, miten tärkeää on toisten kuunteleminen, kun tehdään yhdessä musiikkia, hän kertoo.

Niinaa hän luonnehti opettajana superhyväksi, ja hän oli vaikuttunut myös saadessaan kuunnella hänen livekeikkaansa Kasitorilla.

– Oli ihanaa musisoida toisten harrastajien kanssa ja ammattimuusikot auttoivat meitä löytämään musiikin rytmin ja tunnelman.

Leirin nuorimpiin lukeutui 14-vuotias rumpali Toivo Aitakari. Hänkin on jo konkari musiikkileirille osallistuja. Hän kertoo oppineensa leirillä paljon uusia asioita paitsi rumpujen soitosta myös musiikista yleensä.

Torstai-iltana Katariina, Toivo ja muut leirille osallistuneet esiintyvät Jazzkukon konsertissa torin esiintymislavalla.

Jazzkärpänen on puraissut  koko Aitakarin perhettä ja Toivo kertoo, että he lähtevät lauantaina jammailemaan koko perheen voimin kirkkopuiston piknik-konserttiin.

Kari Antila on iloinen, kun kirkkopuiston suosittu piknik-konsertti voidaan lauantaina jälleen järjestää livenä. Kitaristi Erja Lyytinen on konsertin vetonaula, ja luvassa on kokonaisuudessaan laadukas ja viihdyttävä konsertti.

Korona on otettu järjestelyissä huomioon, ja esimerkiksi aiemmin tutuksi tullutta ruokailualuetta ei nyt ole, mutta tapahtumaan on voinut tilata etukäteen piknik-korin. Myös omia eväitä, alholijuomia lukuunottamatta, voi tuoda konserttiin. Festivaalialueella on anniskelualue, jossa on A-oikeudet.

Alueelta voi halutessaan välillä poistua ja palata takaisin.

Säätiedotukset lupaavat lauantaille loistavia olosuhteita. Mimmi Junkola Jazzkukko-yhdistyksestä kehottaa kuitenkin varautumaan vaihteleviin säihin.

– Kannattaa varata mukaan piknik-viltti, aurinkovoidetta ja vettä, mutta myös sadetakki, hän vinkkaa.