Tytöt talonmiehinä

0
Sofia Soini ja Vilma Toivonen nauttivat monipuolisesta kesätyöstään ulkona.

Tinja Jalonen

Kävelin Tilikiinteistön pihaan, missä Vilma Toivonen ja Sofia Soini istuskelivat varjossa työpäivänsä päätteeksi.

Siiri Vilénin Kesätöis -juttusarjaan haastamat Vilma ja Sofia työskentelevät tänä kesänä Laitilan Tilikiinteistön kiinteistöhuollossa tehden talonmiehen hommia, eli leikaten nurmikoita sekä huolehtien piha-alueiden siistinä pidosta.

Sofialla on jo kolmen kesän työkokemus ja hän vinkkasi työpaikasta Vilmallekin. Töitä he tekevät ympäri Laitilaa, mikä lisää päivien mielenkiintoisuutta. Vilma ja Sofia tekevät töitä seitsemästä kolmeen, viiden tai kuuden viikon ajan kesästä. Heistä on mukavaa, kun työtä saa tehdä ulkona.

– On kiva kun tämä työ on fyysistä, ettei tarvitse vain istua, Sofia kertoo.

Tämän kesän helteet eivät kuitenkaan ole vain iloksi, sillä tytöt kertovat työn olevan melko raskasta kuumalla säällä. Taukoja he pitävät kahviloissa, esimerkiksi Poukanvillessä tai käyvät vaikkapa kaupassa. Töiden lisäksi Sofia kertoo aikovansa viettää aikaa kavereidensa kanssa.

– Ja hoitaa ponia, Vilma lisää.