Uimakouluihin on ollut tulijoita

0
Lapset saivat roiskia luvan kanssa Laura Nurmen (edessä) pitämässä uimakoulussa Rohdaisissa. Apuopettaja Viola Penttilä valvoo taustalla.

Helteisten päivien väliin sattunut ”normaali” kesäkeli tuntui suorastaan hyiseltä. Pyhärannan kesäuimakoulujen vastuuopettaja Laura Nurmi odotti alkeisryhmää Rohdaisten Suojalan rannassa toppatakki päällä. Apuopettaja Viola Penttilä kävi lisäämässä puita saunan pesään, jotta lämmittelypaikka olisi varmasti kunnossa sitten, kun sitä tarvitaan.

– Aloitamme yleensä sillä, että leikimme ensin rannalla ja menemme vasta sitten veteen, Nurmi kertoi.

Toimittajan aikataulun takia alkeisryhmä muutti päiväjärjestystä ja aloitti vesihipalla. Lapsia asia ei haitannut mitenkään, he menivät veteen reippaina ja iloisina ja ottivat rantapäivästä kaiken irti.

Pyhärannan uimakouluissa on tänä kesänä polskinut noin 45 lasta. Ryhmät ovat olleet lähes täynnä. Liikunnan ja terveystiedon opettaja Laura Nurmi ohjaa uimakouluja jo kahdeksatta kertaa.

– Välillä on ollut kesiä, jolloin uimakoulut eivät tule täyteen. Nyt suunta on toinen, kiinnostus on selvästi kasvanut. Tänä kesänä säät ovat olleet pääosin aika hyviä. Kaksi ensimmäistä viikkoa uimakoulua pidettiin Lahdenvainiossa järvellä ja siellä vesi oli lämmintä. Nyt on kyllä vähän viileämpää. Onneksi missään ei ole ollut sinilevää.

Vedessä olemista ja uintia opetellaan sekä alkeis- että jatkoryhmissä. Vesitreenien ja saunomisen lomassa pidetään myös evästauko.

Kahdeksanvuotias Akseli Hynnä kertoi osaavansa jo vähän uida.

– Vesi on kylmää. Sauna on parasta, Laitilassa asuva Akseli sanoi.