Uudenkaupungin kävelykierroksilla sotaa ja rauhaa

0
Arkistokuva: Jaakko Louhivuori

Keskiviikkona 28. heinäkuuta kello 14–15 on vuorossa seuraava Tie Uudenkaupungin rauhaan -opastettu kävelykierros. Matkailuoppaiden rauhateemaisilla kierroksilla käydään läpi suuren Pohjan sodan, isonvihan ja Uudenkaupungin rauhan aikaisia tapahtumia kaupungissa ja vähän myös muualla Suomessa.

Tunnin mittaisen kierroksen lähtöpaikka on Pakkahuoneen vierassatama ja kierros päättyy Rauhanpuistoon torin laidalle. Rauhan juhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa rauhateemaiset kävelykierrokset kaupunkilaisille ja vierailleen.

Kierroksille on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään kierrosta edeltävänä päivänä. Ennakkoon ilmoittautumalla kierros voidaan toteuttaa myös englannin kielellä. Ilmoittautumislinkit löytyvät Uudenkaupungin verkkosivulta: uki.fi/rauha300

Seuraavat rauhan kierrokset ovat Rauhan Symposium -tapahtuman yhteydessä. Kierroksia on 11.8., 12.8. ja 14.8. Rauhankierros järjestetään myös Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisvuosipäivänä 30.8. kello 17. Viimeinen rauhateemainen opastus on Kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. kello 17.

Uudenkaupungin Vanhat Talot yhdistys järjestää Pihat ja puutalot -kävelykierroksen tiistaina 27.7. kello 15–16.30. Osassa opastetun reitin kohteita omistajat ovat itse paikalla kertomassa talon ja puutarhan historiasta, osassa käydään vaan kurkkaamassa pihan ihanuuksia. Puutarhakierroksen hintaan kuuluu myös puutarhassa nautittu iltapäiväkahvi.

Lähtö kierrokselle tapahtuu Uudenkaupungin Uuden kirkon pääsisäänkäynnin edestä ja kierros päättyy Vanhan kirkon kupeeseen. Seuraava Pihat ja puutalot –kierros järjestetään 3.8.