Uusia taitoja remontointitöistä

0
Fyysiset ja monipuoliset kesätyöt ovat Felix Heijarin mieleen.

Tinja Jalonen

Varppeen koulun helteisellä sisäpihalla työskentelee tänä kesänä Felix Heijari. Hän on töissä Laitilan Talorakenteella, joka remontoi Varppeen koulun kellaritiloja parempaan kuntoon.

Felix opiskelee Novidassa rakennusalalla ja sai kesätyöpaikan soitettuaan firmaan.

– Lähinnä teen sellaisia apuhommia mutta välillä myös vaativampaa hommaa, että aika monipuolista on kun on joka päivä eri juttuja, Felix kertoo.

Tähän mennessä hän on päässyt muun muassa villoittamaan seiniä, rälläköimään ylimääräisiä ruuveja pois katosta ja korjaamaan vesikattoa.

Felix aloitti työt jo kesäloman ensimmäisellä viikolla ja töitä riittää luultavasti heinäkuun viimeiselle viikolle asti. Hänen päivänsä maanantaista perjantaihin alkavat aikaisella aamuherätyksellä, sillä työt alkavat jo kello seitsemän.

Työpäivän aikana Felixillä on kaksi viidentoista minuutin kahvitaukoa sekä puolen tunnin ruokatauko. Päivä päättyy puoli neljältä.

– Kyllä täällä aika hiki tulee kun aurinko paistaa eikä tuolla kellarissakaan ole ilmastointia, Felix myöntää.

Hän kertoo pitävänsä työn fyysisyydestä. Työt eivät hänen mielestään ole vaikeita, vaikka keskittymistä ne silti vaativat. Felix kertoo oppineensa kasapäin uusia taitoja töissä, joita koulussa ei ole opetettu.

Viime kesänä hän oli töissä Jurva Rinteellä. Tänä kesänä töiden lisäksi Felixillä ei ole juurikaan muita suunnitelmia, ajokortin saamista lukuunottamatta.