Valmet Automotive aiesopimukseen sähköautovalmistaja Lightyearin kanssa

0
Valmet Automotive alkaa valmistaaLightyearin sähköautoja. Arkistokuva: Valmet Automotive

Valmet Automotive on allekirjoittanut aiesopimuksen sähköautojen valmistuksesta hollantilaisen Lightyear-yhtiön kanssa. Sopimus liittyy Lightyear One -sähköautoon. Tuotanto käynnistyy Uudenkaupungin autotehtaalla ensi vuoden alkupuolella.

Osoituksena teknologiaosaamisestaan Lightyear saavutti äskettäin prototyyppimallillaan 710 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella. Lightyear on perustettu vuonna 2016 ja työllistää yli 200 henkilöä.

Aiesopimus edeltää valmistussopimusta, jonka perusteella Valmet Automotive valmistaa rajoitetun sarjan Lightyear One -mallin sähköautoja. Mallin valmistus vaatii uuden kokoonpanolinjan.

– Julkistimme Lightyear One -mallin prototyypin kaksi vuotta sitten. Nyt olemme löytäneet erinomaisen valmistuskumppanin ainutlaatuiselle autollemme. Valmet Automotivella on vahvoja näyttöjä osaamisestaan. Se on valmistanut sähköautojen jo yli vuosikymmenen ajan, ja lisäksi yrityksemme jakavat samat arvot ja samanlaisen toimintakulttuurin, kertoo Lightyearin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lex Hoefsloot .

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Lightyear on valinnut meidät autonsa valmistuskumppaniksi, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald .

Lightyearin ja Valmet Automotiven tavoitteena on allekirjoittaa aiesopimuksella määritelty valmistussopimus elokuun aikana.