Vesihuoltoa ei yhtiöitetä

0
Laitilan vesihuoltolaitos puhdistaa vesitornin säiliön tulevana viikonloppuna.

Kaupunki ei aloita vesihuoltolaitoksen muuttamista osakeyhtiöksi. Vesihuoltolaitos jatkaa entiseen tapaan erillisenä taseyksikkönä, mutta yhtiöittämiseen voidaan palata myöhemmin jos tilanne muuttuu. Kaupunginhallitus päätti asian 28.6.

Vesihuollon yhtiöittäminen oli yksi vaihtoehto kaupungin taloustilanteen kohentamiseksi. Kaupungin teettämässä selvityksessä vertailtiin erilaisia vesihuollon toimintamalleja ja todettiin, että verotuksen ja rahoituksen kannalta nykyinen malli on paras.

Yhtiöittäminen olisi korottanut vesihuollon maksuja merkittävästi.

Vesihuoltotoiminta ei ole kuntalain mukaisen yhtiöittämisvelvollisuuden alaista sikäli kuin sitä harjoitetaan alueellisena monopolina, joten kaupungilla ei ole lakiin perustuvaa velvollisuutta siirtää toimintaa osakeyhtiölle.

Selvityksen teki BDO Oy.