Yleisurheilu: Myötä- ja vastatuulta pm-kisoissa

0
Lotta Metsärinta ja Verna Vuorela ovat Jyskeen vakiomenestyjiä. Arkistokuva: Ilkka Vuorela

Ilkka Simola

Lotta Metsärinnan 400 metrin aitojen mestaruus ajalla 67,04 oli ilahduttavin jyskeläistulos Varsinais-Suomen piirin miesten ja naisten sekä 17-vuotiaiden mestaruuskisojen toisena kisapäivänä tiistaina Raisossa.

Lotan oma ennätys parani reilulla sekunnilla kymmenen päivää aiemmin Klaukkalassa tehdystä lajin ensikokeilusta. Valtakunnan kausitilastossa aika vie T16-sarjan viidenneksi ja oman seuran naisten TOP10:ssä kolmanneksi.

15-vuotiaan Kiia Ihanmäen ratakierroksen aitojen ensikokeilu toi neljännen sijan ajalla 77,44.

Lotta oli ennätyspäällä myös pituudessa kohentaen ennätystään 20 sentillä pronssiin yltävällä tuloksella 518 (+1,9). Lajivoiton vei Verna Vuorela vain sentin ennätyksestään jääneenä 543 (+2,0) ponkaisulla. Jenina Luotosen 481 riitti viidenneksi. Kiia Ihanmäki 4,61 oli 11. ja Aamu Airisto 4,55 14.

Jos oli pituudessa tuulet suopeat, niin 200 metrillä pahimmillaan viiden metrin voimalla puhaltanut vastainen vei mahdollisuudet kunnon aikoihin. Joni Vainio-Kaila puski 4,9 m/sek. vastatuuleen miesten sarjan kakkoseksi ajalla 23,01 ja samassa erässä juossut Ilmari Vuorela kokonaiskilpailun kuudenneksi ajalla 24,03.

Tuulelta eivät kakkosella säästyneet myöskään N17 hopeaa napannut Carolina Grönroos 28,16 (-4,6) ja M17 pronssimitalisti Akseli Hyytiä 24,65 (-3,7). Oman mestaruutensa Akseli otti kolmiloikan pompuillaan 12,15 (+2,0).

Näiden kisojen ja kesäkuussa Turussa järjestetyn pm-kisojen ensimmäisen päivän perusteella valittiin myös joukkue Kuortaneella ensi keskiviikkona pidettävään M/N 17 v. piiriotteluun Etelä-Pohjanmaa – Häme – Satakunta – Varsinais-Suomi. Jyskeestä kutsun saivat: Akseli Hyytiä (pituus, kolmiloikka ja 4×100 m, Carolina Grönroos (100 m ja 4×100 m), Lotta Metsärinta (100 m aidat ja 400 m aidat), Verna Vuorela (100 m aidat, pituus ja 4×100 m) sekä Aada Vuoriaho (moukari).

Jyskeellä on vahva edustus myös joukkueen johtoportaassa Pekka Kuusiston toimiessa joukkueenjohtajana ja Rami Hyytiän sekä Joni Vainio-Kailan valmentajina.

Valtteri paransi jälleen

Valtteri Valtosen viime viikon torstaina Eurassa tehty kuulan seuraennätys 15,16 ei ehtinyt vanheta täyttä viikkoakaan kun Valtteri jo keskiviikkona Uudenkaupungin heittokisoissa jysäytti vajaan vaaksan mitan pidemmälle tulokseen 15,34. Näin Valtteri kohensi 15-poikien seuraennätystään jo kolmansissa kisoissa ja valtakunnan kausitilaston kakkosija vain vankistui.