Aluehallintovirasto: ”Ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa”

0
Kasvomaskia tulee pitää esimerkiksi kaupassa asioidessa. Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa, ja maakunta siirtyi takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen tartuntatautilain mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella elokuun loppuun asti.

Kokoontumisrajoitusten mukaan sisätiloissa yli kymmenen henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Aluehallintovirasto muistuttaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin antamasta suosituksesta, jonka mukaan myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa tehostettuja hygieniakäytäntöjä ja pitää turvaetäisyydet. Alueella on voimassa tiukin mahdollinen kasvomaskisuositus.