Crusell-viikko onnistui haastavista olosuhteista huolimatta–Ensi kesänä festivaalilla soivat natsiajan kielletyt sävelmät

0
Viime viikon keskiviikon konsertti oli Partynight with Kaartin Combo feat. Jepa Lambert.

40. Crusell-viikko järjestettiin haastavien olosuhteiden keskellä suurella sydämellä. Festivaalin taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi sanoo olevansa hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen.

– On ollut mukava festivaali. Oli jännittävää nähdä omat suunnitelmat toteutuneina, soivina konsertteina, Leppäniemi toteaa.

Leppäniemen mukaan taiteilijat tekivät upean työn.

– Palautteen mukaan festivaaliyleisö otti viikon lukuisat esitykset ja teokset lämpimästi vastaan, Leppäniemi hymyilee.

Ensi vuodelle suunnitellaan 1920-luvun iloista musiikkia, ja toisaalta viikon rungon tulee muodostamaan natsiajan kielletty musiikki. Leppäniemen mukaan voidaan puhua kielletyn musiikin juhlasta. Luvassa on esimerkiksi Kurt Weillin kabareelauluja.

– Tarkemmat ohjelmatiedot selviävät myöhemmin, mutta toivomme yleisön löytävän konserttimme myös ensi vuonna. Olo on kiitollinen. Kaikki meni tänä kesänä hyvin lukuunottamatta Lyhtyjen yötä, joka valitettavasti jouduttiin perumaan. Lämmin kiitos tämän vuoden yleisölle ja työryhmälle, ja tervetuloa takaisin vuonna 2022, Leppäniemi summaa.

Crusell-viikon toiminnanjohtaja Petri Hatakka muistuttaa, että rajoitusten kokonaisvaikutukset tulevat selviämään vasta myöhemmin. Hänen mukaansa ensitunnelma on väsynyt, mutta onnellinen. Järjestäjätiimi teki tiukasti töitä pitkää päivää.

– On totta, että koronatilanteen velloessa yleisöja lipputavoitteiden asettaminen oli vaikeaa, sillä rajoitukset muuttuivat matkan varrella aaltoliikkeen lailla.

Hatakan mukaan tarkat vaikutukset selviävät kuitenkin vasta myöhemmin.

– Kokonaisfiilis on hyvä! Mikä tärkeintä, ihmiset ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä. Erityisesti viikon ohjelma on saanut paljon kiitoksia, Hatakka kuvailee.

Crusell-viikon mestarikurssit keräsivät tänäkin vuonna kymmeniä kansainvälisiä oppilaita, ja taidonnäytteitä saatiin kuulla torilla perjantaina viimeisessä Päivän Puhalluksessa. Myös 8. Crusell-kilpailun osallistujat olivat tyytyväisiä viikkoon, ja voittaja Jonathan Leibovici sanoo ihailleensa festivaalin korkeaa tasoa ja tapahtumaviikon lämmintä tunnelmaa.

Seuraava Crusell-viikko järjestetään 23.–30.7.2022.