Elias Hyytiä SM-moniottelujen viides

0
Elias Hyytiän SM-kisaura on alkanut mainiosti. Kokkolassa henkilökohtaisessa seipäässä tuli neljäs ja Lohjalla moniotteluissa viides sija. Kuva: Rami Hyytiä

Ilkka Simola

Elias Hyytiän SM-moniottelut viikonvaihteessa Lohjalla sujuivat loisteliaasti. Viisi henkilökohtaista ennätystä viidessä lajissa ja reilut 300 pinnaa petraantuneet kokonaispisteet 2281 toivat viidennen sijan 15-poikien 5-ottelussa.

Avauslaji 100 metrin aidat kulki lievään vastatuuleen 0,27 sekuntia aiempaa nopeammin aikaan 16,52. Kakkoslajissa pituudessa tuli mittaa lisää kymmenkunta senttiä 485 ponkaisulla. Keihään kaari kantoi lähes metrin pitemmälle tulokseen 31,95, seipäässä rima jäi kolme senttiä korkeammalle lukemiin 340 ja päätteeksi 1000 metrin ajasta lohkesi yhdeksän sekuntia kellon pysähtyessä aikaan 3.27,76.

Leipälajissaan seipäässä Elias nousi nyt valtakunnallisessa kausitilastossa jaetulle kolmannelle tilalle.

T15-sarjan 5-ottelussa Kiia Ihanmäki aloitti vauhdikkaasti parantaen neljä kymmenystä 80 metrin aitaennätyksestään ajalla 12,93. Pituuskin sujui mallikkaasti ennätyksen tuntumaan 469 ja keihäs lensi lähes kaksi metriä ennätystä kauemmas mittaan 28,36. Pistesijaan viittaava tahti koki takaiskun korkeudessa, jossa jääminen 147:ään pudotti yhdeksän senttiä korkeammaltakin suoriutuneen tytön kärkikamppailusta.

Ottelun päättävä 800 metriä kulki Kiialta aikaan 2.54,00 ja lopputuloksena oli yhdeksäs sija 110 pistettä aiempaa parasta korkeammalla pistemäärällä 1993 tässä 28 tytön kisassa.

Viikonlopulla kisailtiin myös Liedon Tarvasjoella, jossa Aino Vuoriaho paranteli nimissään ollutta 9-tyttöjen moukarin seuraennätystään puolella metrillä tulokseen 13,75 isosisko Aadan heitellessä T15 sarjassa tasaisesti 50 metri päälle parhaan kantaessa 51,41.