Ilmari Vuorela SM-kisojen 100 metrin finaalissa

0
Ilmari Vuorelan vauhti riitti kolmantena vuonna peräkkäin SM-finaaliin.

Ilmari Vuorela otti sen, mikä oli tavoitteenakin eli paikan 19-vuotiaiden SM-kisojen satasen finaaliin Turussa viikonvaihteessa pidetyissä nuorten mestaruuskisoissa. Haaste oli tällä kertaa kova, sillä lajin osallistujalistalta Ilmarin nimi löytyi vasta sijalta 15.

Hyvänä kilpailijana tunnettu mies osasi kuitenkin ajoittaa kuntonsa oikein ja raivasi tiensä loppukilpailuun tiukkojen erien jälkeen kahden edellisvuoden tapaan. Jo alkuerissä kauden paras kohentui aikaan 11,24 (+1,5 s/m) ja välierissä putosi vielä neljä sadasosaa pois ajalla 11,20 (+2,0 m/s) loppukilpailupaikan irrotessa ajan perusteella kahden sadasosan marginaalilla.

Itse finaalissa parhaat paukut olivat jo menneet kahdeksannen sijan tullessa ajalla 11,36 (+0,1 m/s). Samoin toisen kisapäivän 200 metrille ei löytynyt enää parasta vetoa 23,79 (+0,1 m/s) vauhdilla.

Näin Rami Hyytiän valmennuksessa olevan kaverin viime vuonna Kemin SM-kisoissa syntynyt ennätysaika 11,17 jäi vielä odottamaan tulevia juoksuja.

Kauden päätavoitteena ollut 100 metrin finaalipaikka oli kuitenkin toteutunut.