Jani Vaskelaiselle maailmanennätysWPC-liitonmaastavedossa

0
Jani Vaskelainen (vas.) kaksi kultaa, Sami Vaskelainen kultaa ja hopeaa sekä Jani Oravasaari pronssi oli WPC:n nostajien saalis SM-kisoista Mikkelistä.

Juhani Marttala

Jani Vaskelainen paransi kahdesti alle 50-vuotiaiden maailmanennätystä maastavedossa ja voitti myös penkkipunnerruksen Suomen mestaruuden WPC-liiton kahden lajin SM-kisoissa Mikkelissä.

West Coast Powerin muista nostajista Sami Vaskelainen nosti kultaa maastavedossa ja sijoittui penkissä hopealla, Jani Oravasaaren saalis oli penkin pronssia.

Jani Vaskelainen hätyytteli sarjansa maailmanennätystä jo toukokuussa, jolloin hän voitti alle 75-kiloisten sarjan voimanoston Suomen mestaruuden tuloksellaan 200 kiloa. Silloiset MM-kilot 228 olivat hänelle kolmannellaan liikaa.

Nyt Jani aloitti nostonsa suoraan uudesta maailmanennätyksestä 206 kiloa, joka nousikin heti puhtaasti. Toisella nostollaan hän paransi ennätystä vielä 212,5 kiloon ja kolmaskin yritys 220 kilosta oli lähellä onnistua, sillä se nousi ylös, mutta hylättiin pienen teknisen virheen takia.

Penkkipunnerruksessa Jani aloitti 160 kilosta, joka nousi ylös ja oli sarjan uusi Suomen ennätys. Sarjan mestaruus heltisi sillä, koska kaksi seuraavaa 170 kilosta epäonnistuivat.

Janin Sami-veli kisasi nyt miesten yleisen luokan alle 75-kiloisissa, jonka maastavedon hän voitti totuttuun tapaan tuloksella 250 kiloa. Se syntyi toisella yrityksellä, kolmas 255 kilosta oli tällä kertaa liikaa.

Penkkipunnerruksessa Sami teki kolme onnistunutta yritystä, joista parhaalla nousi 122,5 kiloa. Se riitti hopeaa, kun Savonlinnan Jokke Mononen punnersi 155 kiloa.

WPC:n kolmas nostaja Jani Oravasaari osallistui vain varusteettomaan penkkipunnerrukseen alle 90-kiloisten sarjassa. Hän aloitti 140 kilosta, jotka nousivat ensimmäisellä. Kaksi seuraavaa yritystä 150 kilosta epäonnistuivat, ja hänen sijoituksekseen tuli kolmas tila.