Jokamiehellä ja -naisella yleisurheilun kaupunginmestaruuskilpailut Laitilassa

0
65-sarjan Seppo Hämäläin kuuluu kisojen vakio-osallistujiin. Pitkään on ollut mukana myös suoritusta valvova Taito Rinne. Arkistokuva: Ilkka Simola

Ensi viikonvaihteen Kalevan kisojen katselun jälkeen jokaisella on mahdollisuus kokea omakohtaisesti yleisurheilun riemut ja kokeilla rajojaan maanantaina 30.8. järjestettävissä aikuisten kaupunginmestaruuskisoissa.

Tavoitteena on saada pystyyn vanhan hyvän ajan kisat, joissa tärkeintä ei ole tulostaso vaan runsas osanotto. Tarjolla on yhdenvertaisesti miehille ja naisille sama lajivalikoima eli 100 m, 800 m, pituus, korkeus, kuula, kiekko ja keihäs.

Osallistumaan pääsevät kaikki. Tosin tulokset eivät ole tilastokelpoiset, joten jokainen voi tulla tekemään ihan omannäköisiä tuloksia. Ja jälkikäteen toimitettavista kaupunginmestaruusmitaleistakin pääsevät kilvoittelemaan kaikki, jotka asuvat Laitilassa, ovat kotoisin täältä tai töissä tai opiskelevat täällä tai joilla on jokin muu luontainen yhteys Laitilaan.

Yleisten sarjojen ohella omat sarjansa on 35-vuotisista alkaen. Yläikärajaa ei ole vaan sarjoja muodostetaan viiden vuoden välein niin pitkälle kuin ikää riittää ja heittovälineiden painotkin keventyvät mukavasti iän myötä. Alaikäraja sensijaan on. 15-vuotiailla ja nuoremmilla on pari päivää myöhemmin omat moniottelumuotoiset kisansa, joten näihin kisoihin heitä toivotaan vain toimitsijoiksi.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan paikan päällä maanantaina kello 17.30–17.45.