Jyskeelle kaksoisvoitto Loimaan rastiviesteistä

0
Angelniemen Ankkurin Markku Elo viestisuunnisti pääsarjan mestariksi ja isäpappa Jussi Elo Jyskeestä H50-sarjan hopealle.

Veijo Viitanen

Laitilan Jyske ylsi peräti kaksoisvoittoon suunnistuksen Varsinais-Suomen mestaruusviesteissä Loimaalla sunnuntaina. Veteraanit hallitsivat hyvällä joukkueiden rakentamisen taktiikalla ja onnistuneilla reitinvalinnoilla H50-sarjaa.

Jyskeen mestarit Loimaan Majanojalla olivat Asmo Vuorenpää, Jukka Suominen ja Juha-Matti Suominen . Runsaat seitsemän minuuttia kellotettiin voittomarginaaliksi.

Niin sanottu kakkosjoukkue suunnisti hopealle kolmikolla Jussi Elo, Mika Lammi ja Jyrki Lammila . Uno SK-seura ei kahdella joukkueellaan pystynyt tarjoamaan jyskeläisille kunnon vastusta.

Vakka-Rasti voitti H60-sarjan vajaan kolmen minuutin erolla Turun Metsänkävijöihin. Joukkueessa juoksivat Matti Salonen, Koitto Verha ja Timo Helin , joka tykitti ankkurina hurjan osuusajan kärkeen.

Pääsarjojen viesteissä suunnistettiin melkein varjojen mailla. Vain kolme joukkuetta miehissä oli Varsinais-Suomesta, yksi Satakunnasta ja yksi Hämeestä.

Angelniemen Ankkurin mestaruutta avauksessa pohjusti Markku Elo . Seura voitti myös koko viestin, kun Hiisirastin nimekäs kolmikko taipui lopussa parilla minuutilla.

Satakuntalaisia viestivoittajia löytyi myös Pyhärannasta. Rasti-Lukko suunnisti Helena Mannerveden ankkuroimana D70-sarjan kärkeen ja Simo Mannerveden aloituksella H75-sarjan ykköseksi.

Lauantaina Loimaalla henkilökohtaisilla rasteilla VaRan D40-sarjan Tuulikki Karru suunnisti hopealle, H65-sarjan Matti Salonen myös hopealle ja H50-sarjan Timo Helin pronssille.

Jyskeestä Asmo Vuorenpää oli H50-sarjassa viides ja Jukka Suominen H55-sarjassa kuudes. D60-sarjassa VaRan laitilalainen Kirsi Laine oli neljäs.

Satakunnan suunnistuksessa RaLun Helena Mannervesi voitti D75-sarjan, Hinnerjoen Yrityksen Simo Valtanen H65-sarjan ja Kodisjoen Kaikun Hanna Uusikartano D40-sarjan.