Jyskeen naiset kahdeksan ottelun voittoputkessa pudotuspeleihin – Kotipeli sunnuntaina kello 17

0
Laitilan Jyskeen naiset toivottavat kannustajat tervetulleiksi sekä sunnuntain kotipeliin että lauantaina ja mahdollisesti keskiviikkona pelattaviin vieraspeleihin.

Naisten runkosarja tuli päätökseen hyvin poikkeuksellisesti, kun Jyskeen viimeinen peli Tamperetta vastaan jouduttiin keskeyttämään sateen takia jo pelin ensimmäisessä vuoroparissa.

Jyske tosin ehti jo lyömään ensimmäisen tasoittavalla 3–0 johdon, jonka jälkeen yltynyt sadekuuro keskeytti ottelun. Pienen tuumaustauon jälkeen ottelun tuomaristo päätti keskeyttää ottelun turvallisuuteen vedoten.

Jyskeen tiiviin jatko-ohjelman takia keskeytynyttä ottelua ei siirretä, vaan ottelu perutaan kokonaan ja sarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvojen perusteella.

Molemmille joukkueille tämä runkosarjan viimeinen peli oli myös merkityksetön, sillä Jyske oli jo hyvissä ajoin varmistanut lohkofinaalipaikan yhdessä Rauman Feran kanssa. Lisäksi Kankaanpään Mailajuniorien kohtalona on hakea ensi vuonna vauhtia sarjaa alempaa eli maakuntasarjasta.

Jyskeen kausi on ollut nousujohteinen. Viimeisten kahdeksan pelin täyden pistetilin lisäksi myös lyöntipeli on saatu kovalle tasolle. Kaiken kaikkiaan Jyske löi runkosarjassa vastustajien ulkokentistä peräti 384 juoksua 15 pelissä, ja periaatteessa maagisen 400 juoksun raja olisi suurella todennäköisyydellä saatu rikki, jos viimeinen peli Mansetta vastaan olisi voitu pelata. Kauden mittaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla.

Lyöjätilaston voitti Nea Nyholm (2 kunnaria ja peräti 58 tavallista). Iida Lastama (7+33) oli lyöjätilaston kolmas ja Sara Lehtilä (2+32) neljäs. Tuoduissa Monika Iiskala oli koko lohkon paras etenijä 43 juoksullaan. Lisäksi Meeri Heikola (40) ja Pinja Toivonen (39) sijoittuivat hienosti tuoduissa kärkiviisikkoon. Myös kärkilyöntitilastossa Jyskeen naiset olivat hyvin edustettuna Moona Kauniston ollessa neljäs 97 kärkilyönnillä.

Jyske kohtaa Ykköspesiksen nousukarsintojen alkuvaiheen lohkofinaalissa Rauman Feran paras kolmesta järjestelmässä. Sen jälkeen voittaja jatkaa tavoitteluaan ykköspesispaikasta neljää muuta lohkovoittajaa vastaan yksinkertaisessa sarjajärjestelmässä. Näistä kaksi parasta joukkuetta nousee kaudeksi 2022 ykköspesikseen.

Lohkofinaalin ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Raumalla kello 11 ja toinen Laitilassa sunnuntaina kello 17, Tarvittaessa pelattava kolmas peli keskiviikkona kello 17.30.