Jyskeen pesisnaisten kausi päättyi tappioihin – ”Ei riittänyt tällä kertaa”

0
Eerika Koskella on tiukka katse palloon. Sara Lehtilä seuraa tarkkana.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naisten pesäpallon suomensarjan ylemmät pudotuspelit Rauman Feraa vastaan jäivät kahteen. Raumalaiset veivät lohkofinaalin molemmat ottelut ja jatkavat nousukarsintojaan Ykköspesikseen.

Fera voitti lauantaina kotonaan ensimmäisen kamppailun 2–0 (8–4, 4–3).

Sunnuntaina Laitilassa oli tiukempi taisto, jonka ratkaisu meni aina supervuoropariin. Runsasjuoksuisen taiston loppunumerot kirjattiin kuitenkin raumalaisille 1–2 s (7–5, 9–11, 0–2).

Lounaislohkon ykkönen Fera päätti siis kakkosen, eli Jyskeen, tämän kauden.

– Aika tyhjäksi vetää. Viime vuonna olimme lähellä sarjanousua, nyt ei päästy ihan niin lähelle, kommentoi tuoreeltaan verkkaisella äänellä pettynyt pelinjohtaja Sami Mäki .

– Meillä oli selvä tavoite mennä loppupeleihin. Vaikka oli noususuhteinen kausi, niin näissä kahdessa viimeisessä ratkaisupelissä emme olleet omalla tasollamme. Liikaa annettiin ratkaisuja vastustajalle räpylästä. Se jäi harmittamaan. Jos olisimme hyvällä pelillä hävinneet, ei harmittaisi niin paljon.

Sunnuntain peli näytti alkuun siltä, että se on taputeltu heti alkuunsa, kun Feran kokenut äitihahmo Tiina Andreasen pamautti ensimmäisessä vuoroparissa kunnarin ja siinä ohessa kolme muuta juoksua.

Jyske ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi sillasta ja vei ensimmäisen jakson juoksuin 7-5.

Toisella jaksollakin vieraat johtivat hetkessä 0-5 ja 1-8, kunnes Jyske sai taas juonesta kiinni hetkeksi. Toinen jakso meni kuitenkin lopulta Feralle.

Supervuoropari oli sitten nopeasti taputeltu, kun Fera teki kaksi juoksua ja jätti Jyskeen nollille.

Sami Mäki arvosti Jyskeen kamppailuhenkeä.

– Olen tietenkin ylpeä, että joukkue kuitenkin uskoi jollain tavalla tekemiseensä, mutta se ei vaan nyt riittänyt. Liian paljon annettiin eteen ja sieltä on vaikea tulla. Lähellä oltiin, mutta ei riittänyt tällä kertaa.

Vielä ei aika ajatella tulevaa.

– Kyllä tässä varmaan viikko kaksi sulatellaan tätä ja katsellaan sitten vähän, miten naapurit jatkossa pärjäävät. Sitten ollaan varmaan viisaampia, mitä ensi kaudesta tulee.

Jyskeen pettynyt joukkue istuskeli vaitonaisena kentän pinnalla ja odotti pelinjohtajaansa.

Mitä aiot naisille sanoa?

– Oli hyvä ja aika raskas kausi. Valtaosa on B-ikäisiä, jotka ovat pelanneet kahta sarjaa. B:llä kausi meni hyvin ja naisissa oli noususuhtaista. Olen kuitenkin ylpeä joukkueista. Tiukoissa paikoissa emme vaan olleet tarpeeksi kovia ja tylyjä. Kai se nuori ikäkin sen tekee? Nyt ollaan taas yhtä kautta kokeneempia, vastasi Mäki.