Kenestä uusi Mr. tai Ms. Rinkeplumma?

0
Kuvassa vuoden 2020 Rinkeplumma Sanna Airola, joka sai kunnianimen tekemästään työstä leipähävikin vähentämiseksi.

On jälleen aika ehdottaa vuoden Mr. tai Ms. Rinkeplummaa eli avuliasta laitilalaista. Rinkeplumma kruunataan kukkaseppeleellä Hullun Kukon markkinoilla 28. elokuuta. Hänet palkitaan myös kunniakirjalla.

Lea Koskinen toivoo, että laitilalaiset tekisivät ehdotuksia auttavaisista ja ystävällisistä ihmisistä, jotka tuovat iloa myös hymyllään ja tervehtimisellään.

– Pienet kohteliaisuudetkin ovat tärkeitä.

Mr. ja Ms. Rinkeplumma valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Silloin arvonimen saivat Anneli ja Pentti Nordman , jotka osallistuivat aina innolla talkoisiin ja pitivät myös huolta rinkeplummapellosta. Perinne alkoi Laitilan kulttuuritoimen, Laitilan oppaiden ja kulttuuriseura Walon aloitteesta.

Viime vuonna Rinkeplummaksi valittiin Sanna Airola , joka on perustanut Facebookiin Leipänälkä-nimisen sivuston, jonka ideana on hävikkileivän vähentäminen. Airola ja hänen miehensä Marko ovat noutaneet myös ruokakaupoista ja leipomoista yli jäänyttä leipää ja jakaneet sitä Laitilassa.

Jos tunnet tämän vuoden Rinkeplummaksi sopivan tyypin, ilmianna hänet 20.8. mennessä Lea Koskiselle joko puhelimitse 040 5673 709 tai poikkeamalla Poukan talolle.

Hullun Kukon markkinat järjestetään jälleen Laitilan torilla lauantaina 28. elokuuta kello 10–12.