Kouluvuoden aloitusviikolla päällystetään Kasitietä Nästin kohdalla

0
Asfalttityöt Kasitiellä hidastavat ensi viikolla liikennettä. Arkistokuva: Ville Juuti

Kouluvuoden aloitusviikolla Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa päällystetään Kasitietä Laitilassa Nästin kohdalla, Varsinais-Suomen elinkeino,- liikenne ja ympäristökeskus tiedottaa. Muita päällystyskohteita on Naantalin ja Rymättylässä välillä, Salossa, Somerolla, Luvialla ja Merikarvialla.

Kaikilla kohteilla maantie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen.

– Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin, ely-keskus tiedottaa.

Paikalla on liikenteenohjaus. Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu päällystystöiden jälkeen.

Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Lisäksi kesän helteet saattavat aiheuttaa muutoksia aikatauluihin.

– Jos uuden asfalttipinnan jäähtyminen ja kovettuminen hidastuu, päällystetty kaista joudutaan pitämään liikenteeltä suljettuna pidempään.

Ajo liian kuumalla ja pehmeällä päällysteellä aiheuttaisi asfaltin pintaan muodonmuutoksia, joka mitätöisi päällystyön tavoitteet.