Köyhät ritarit Laitilan kirkossa

0
Aluperin kirkkoa koristi esimerkiksi tällainen ornamenttikuvio.

Lauluyhtye Köyhät ritarit konsertoi Laitilan kirkossa ensi lauantaina. Konsertin johtaa ylilääkäri Eero Hirvensalo, joka on tullut enemmän tutuksi HUSin lääkintäpäällikkönä. Mukana yhtyeessä laulaa myös Laitilan kanttori Jouni Maunula ja urkusolistina kuullaan Pia Ylitalo-Maunulaa.

Konsertin ohjelmassa on Kaj-Erik Gustafssonin säveltämä Missa cum- jubilo. Säveltäjä itse improvisoi uruilla teoksen osien välillä.

Lauluyhtye Köyhät ritarit voitti 1970-luvulla kolme yhtyelaulukilpailua ja on perustamisestaan 1974 lähtien esiintynyt noin 1400 kertaa eri maissa, tehnyt TV- ja radio-ohjelmia sekä kymmenkunta levytystä.

Yhtye aloitti perinteisenä kuusihenkisenä mieskvartettina, alkoi sitten tilata sävellyksiä ja sovituksia kotimaisilta säveltäjiltä ja otti ohjelmistoonsa myös vanhaa musiikkia. Se on ulottanut alueensa myös folkloren puolelle. Ominta aluetta yhtyeelle on näyttämöllinen työskentely renesanssin madrigaalikomedian ja karhunpeijaisten parissa.

Yhtyeessä on vuosien mittaan ollut parisenkymmentä laulajaa ja soittajaa. Köyhät ritarit esiintyy edelleen harvakseltaan, nyt seuraavan polven lauluvoimilla täydennettyinä.

Konsertti alkaa 21.8. klo 19.00. Vapaa pääsy, ohjelma 15 euroa.