Laitila Cup siirtyi keväästä loppukesään

0
Urheilutalon sali on vielä tyhjä, mutta viikonvaihteessa taulut ovat paikallaan ja ympäri maata saapuneet dartsin harrastajat kisaavat paremmuudesta 12 eri sarjassa.

Arto Kanerva

Dartsin Laitila Cup kilpaillaan ensi viikonvaihteessa Laitilan Urheilutalolla. Perjantaina alkavissa kisoissa kilpaillaan kaikkiaan 12 sarjassa ja paikalle odotetaan noin 100 heittäjää ympäri maata.

Koronarajoitusten vuoksi yleisö ei pääse Urheilutalon saliin seuraamaan kilpailua lähietäisyydeltä, mutta tunnelmaa voi tulla aistimaan kahvilan puolelle, jossa kisaviikonlopun ruoka- ja juomahuollon hoitaa Laitilan Kievari.

Kisat piti alkujaan heittää jo huhtikuussa, mutta koronan vuoksi ne siirrettiin elokuun lopulle, kertoo Kukon Tikan Joni Laine, joka toimii myös Suomen Darts-liiton kilpailusihteerinä.

Ilmoittautuminen kisoihin päättyi lauantaina ja mukaan on tulossa noin 100 kilpailijaa Rovaniemeä myöten.

– Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet dartsin kannalta hankalaa aikaa. Kisoja on peruutettu ja tänä vuonna on koko maassa ollut vain yksi tällainen ranking-tason kilpailu. SM-liigan avaus on sekin siirretty marraskuun alkuun. Kilpailujen puutteesta kärsii koko laji, heittäjät, seurat ja lajin kattojärjestö, Laine manailee.