Laitilan soittokunnalla pieni viihdekiertue

0
Es-tuuban takana monenlaiset soittotilanteet kokenut Markku Rytsölä. Taustalla Valkojärven peltolakeus. Kuva: Jukka Vehmas.

Laitilan soittokunnan syyskausi on käynnistynyt reippaasti Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajien Jarkko Kokin ja Aleksi Putkisen johdolla. Elokuu on juuri puolivälissä, ja kolme keikkaa on jo takana. Soittajien rivistössä istuu parisenkymmentä hyvinkin eri-ikäistä musikanttia.

Soittokunta kävi viihdyttämässä Kaukolankodin ja Koivukodon asukkaita sekä tutuilla perinteisillä että vähän uudemmillakin sävelillä, ohjelmassa oli myös pari marssia. Kaukolankodin esitys pidettiin luonnonkauniissa puutarhassa auringon loistaessa taivaalta. Koivukodon parveke oli soittokunnalle uusi kokemus – on sitä ahtaammassakin soitettu. Hoitolaitoskonsertteja tuki Lions Club Laitila.

Omana yhdistyksenä ja musiikkiopiston A-orkesterina toimiva soittokunta ottaa mielellään riveihinsä uusia soittajia. Harjoitukset ovat maanantaisin klo 18 opistotalolla (Urheilutie 5).