Laitilan Talorakenne aikoo satsata enemmän uudisrakentamiseen

0
Ville Ketoniemi aloitti apupoikana isänsä firmassa jo 13-vuotiaana. Yhtiön toimitusjohtajaksi hän siirtyi viitisen vuotta sitten.

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, sanoo vanha sananlasku. Sananlasku taitaa pitää yhä paikkansa.

Laitilan Talorakenne on tuttu rakentaja Varsinais-Suomessa. Yhtiö hoitaa isojakin uudisrakennusprojekteja ja saneerauskohteita. Toimitusjohtaja Ville Ketoniemi harrastaa remontointia myös vapaa-aikanaan.

– Ostin Naantalista vanhan talon ja olen sitä remontoinut. Yhä se vaan on vielä kesken.

– Semmoinen pihasauna olisi kiva saada, kun talo on remontoitu, rakennusalan ammattilainen haaveilee kuten monet hänen asiakkaansakin.

Pihan laitto on nimittäin nyt se juttu. Omakotitaloista ei haluta enää 200-neliöisiä lukaaleja, vaan tavalliselle perheelle riittää yleensä 100– 150 neliötä. Pihalle halutaan kylpytynnyri, palju tai allas.

Ketoniemen yritys tähtää yhä enemmän uudisrakentamisen puolelle, vaikka yhtiö tekee myös saneerausta. Laitilan Talorakenne on käynnistänyt kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on laatia oma talomallisto.

Yrityksellä on ollut jo aiemminkin omaa tuotantoa, muun muassa rivitaloja.

Ketoniemi miettii, että omaan talomallistoon voisi kehittää jotain uutta.

– Miltä kuulostaisi, että talon pihassa olisi pihasauna?

Nuoreksi mieheksi toimitusjohtajalla on vankka kokemus rakennusalalta. Laitilan Talorakenteen perusti hänen isänsä Ari Ketoniemi vuonna 1984 kahden yhtiökumppanin kanssa. Yhtiökumppanit siirtyivät muualle, mutta isä jatkoi yrityksen kehittämistä. Perheyhtiössä työskentelee myös Villen äiti Tarja Ketoniemi . Työntekijöitä on tällä hetkellä 12.

Ville Ketoniemi otti vastuun yrityksestä vuonna 2016. Työkokemusta oli karttunut siihen mennessä jo paljon.

– Olin jo 13-vuotiaana apumiehenä isän firmassa. Peruskoulun jälkeen suunnittelin sähköalan opintoja. Taisin pari päivää olla sähköpuolella, kun jo siirryin rakennuspuolelle.

Laitilassa syntynyt ja koulut käynyt Ville Ketoniemi opiskeli ammattitutkinnon jälkeen vielä Turun ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi. Sen jälkeen hän työskenteli Hartelassa.

– Siitä sai hyvää kokemusta. Periaatteessa samanlaista hommaahan tämä on, vaikka Hartelalla työmaat olivat isompia, hän vertaa.

Oman perheen myötä hän muutti asumaan Naantaliin, mutta suhaa yhä päivittäin Laitilaan. Yrityksen työmaat sijaitsevat laajalla alueella, aina Pornaisista Uuteenkaupunkiin. Toimisto ja varastohalli ovat kuitenkin Laitilassa.

Yrittäjä yrittää ehtiä töiltä ja oman talon remontilta harrastaa myös liikuntaa. Hän on pelannut nuorena jääkiekkoa Jyskeessä ja käy nyt pari kertaa viikossa pelaamassa höntsäkiekkoa Hockey-Hemmoissa. Maastopyöräilyäkin mies on harrastanut ja viime keväänä hän hankki green cardin.

Laitilan kaupungille yrittäjä antaa kiitosta hyvästä yhteistyöstä. Esimerkiksi saneerauskohteista on päästy aina hyvin sopimukseen. Parhaillaan työn alla on muun muassa Varppeen koulun saneeraus.

Kun rakennusyhtiö on urakoinut monen kunnan alueella, kuntien rakennusvalvonnan toiminnassa on huomannut selkeitä eroja.

– Laitilassa se toimii hyvin. Kun rakennusvalvonta toimii, se houkuttelee kuntaan myös uusia asukkaita ja rakentajia, Ketoniemi tuumaa.

Yritysympyröit-sarjaan Ville Ketoniemen haastoi Riku Suvanto RS Sähkötekniikasta.