Laitilassa hyvät uimarannat

0

Hellekesänä ihmiset ovat etsineet vilvoittavaa vettä virkistäytyäkseen. Joissakin kunnissa on havahduttu, ettei niitä uimapaikkoja sittenkään kovin montaa ole. Vaikka maakunnan pääkaupunki Turku sijaitsee rannikolla, kaupungissa on vain viisi virallista uimarantaa. Se on vähemmän kuin Laitilassa, jossa asukkaita on noin 8 500, Turussa lähes 193 000.

Laitila sijoittuukin uimarannoillaan luksusluokkaan. Tätä mieltä oli muun muassa uimarantabongari Katja Lintula (LS 15.7.). Mynämäestä Laitilaan muuttanut nainen on kesän aikana testannut poikansa kanssa kaikki Laitilan viralliset uimarannat. Laitilassa on peräti kahdeksan yleistä uimarantaa. Lintulan testin mukaan uimarannat ovat myös hyvässä kunnossa.

Kaupunki on satsannutkin rantoihin, Särkijärveen investoitiin juuri 60 000 euroa ja Mustajärven uimarannasta ollaan rakentamassa esteetöntä. Rannat ovat myös hyvin suosittuja. Esimerkiksi Mustajärvellä käy iltaisin kymmeniä uimareita ja avantouintikaudella saunaan on ollut tunkua. Uimapaikat ovat erinomaisia fyysisen ja myös psyykkisen terveyden edistäjiä.

Laitilan uimarannoista seuraavana perusparannusta kaipaisi Pahkajärven uimaranta. Vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson on esittänyt sivistysvaliokunnalle, että Pahkajärven uimaranta poistettaisiin tämän kesän jälkeen Laitilan yleisistä uimarannoista.Andersson perusteli esitystä nimenomaan uimarantojen suurella määrällä. Lisäksi Pahkajärven ja Hepojärven uimarannat sijaitsevat lähellä toisiaan. Lautakunta ei tehnyt vielä päätöstä rannan kohtalosta.

Kun näitä hellekesiä ennustetaan tulevan lisää, Laitilan useat uimarannat voisivat olla jopa matkailun vetonaula samaan tapaan kuin frisbeegolfradat ja padelkentät.

Teija Uitto