Mettä, muut ja mukuluut Hullun Kukon päivillä

0

Aila Vuorisen oli tarkoitus julkistaa uusi kirjansa Hullun Kukon päivillä, mutta korona tuli tähänkin väliin.

– Kirja on valmis, mutta kansittamossa ei ole koronan takia pystytty työskentelemään. Kirja ilmestyy syyskuun lopussa, Vuorinen kertoo.

Murrerunoilijana tunnettu Vuorinen on tällä kertaa kirjoittanut kertomuksia. Mettä-nimisessä teoksessa on lyhyitä tarinoita lähinnä kirjoittajan lapsuudesta. Tarinat on kirjoitettu Vuorisen omalla raumalais-laitilalaisella murteella. Vuorisen omin sanoin sisältönä on: ”Mettä, muut ja mukuluut”. Kirjan kuvituksen on tehnyt Rosanna Kuivalainen ja takakansitekstin Heli Laaksonen.

– Heli kirjoitti sinne, että tämä on Vuorisen viimeinen kirja niin kuin viimeksikin. Edellinen kirja ilmestyi neljä vuotta sitten. Tämä kirja sopii tällaisille vanhoille ihmisille, siinä on lyhyet tarinat ja isot kirjaimet, 83-vuotias kirjailija sanoo.

Hullun Kukon päivillä kuullaan joka tapauksessa otteita Vuorisen uudesta kirjasta. Niitä lukee joko kirjailija itse tai Hille Vuorinen.

Kirjamaistiaisten lisäksi Hullun Kukon päivän ohjelmassa on Laitilan soittokunnan esityksiä, uuden sivistysjohtaja Susanne Laaksosen puhe, taikuri Taavi Saarvan taikashow, Laitilan Kulttuurin Tuen ohrakuulumisia, paneelikeskustelu nuorten asioista Laitilassa, Mr tai Mrs Rinkeplumman julkistaminen sekä Laitila-Pyhäranta Yrittäjien kesäkassien arvonta.

Hullun kukon toripäivä on lauantaina, 28.8. alkaen klo 10.00.