Mitä hakasulkeissa olevat väliviivat tarkoittavat?

0
Kirjoittaja kyselee, mitä Laitilan Sanomien sivulla 2 Sanottu-palstalla usein käytetty merkki, hakasulkeissa olevat väliviivat, tarkoittaa. Vastaus on, että lainauksessa on merkin kohdalta otettu pätkä, esimerkiksi kappale, alkuperäisestä tekstistä pois.

Mikäs se tällainen merkki on? Näyttää ihan nukahtamishymiöltä. Mane

Toimitus vastaa:


No, toivottavasti lukijat eivät nukahda kyseisen merkin kohdalla. Hakasulkeissa olevat väliviivat tarkoittavat, että lainauksessa on poistettu välistä tekstiä eli esimerkiksi hypätty muutaman kappaleen yli. Tämä tapa oli käytössä Tampereen yliopistolla, vaikka kielitoimistolla ei olekaan selkeää ohjetta lainauksissa olevien poistojen merkintään.

Laitilan Sanomissa merkkiä käytetään usein Sanottu-palstalla sivulla 2, jossa on lainauksia muista medioista. Joidenkin kappaleiden yli voidaan lainauksissa hyppiä, koska haluamme poimia lukijoillemme tekstien mielenkiintoisimmat kohdat.

Terveisin Iida Kauppi, tuottaja