Ötökkäbändi hurmasi lapset – Ihode Kidsfest päästiin järjestämään vuoden koronatauon jälkeen

0
Lempi Leppäkerttu, Harri Hämähäkki ja Memmi Mehiläinen valmiina keikalle. Kuva: Asko Tanhuanpää

Asko Tanhuanpää

Vanha ihodelainen sananlasku sanoo, että on pääasiassa neljänlaisia korroja ja ökkömönkiäisiä – on pistäviä, on lentäviä, on pöriseviä ja on sadon tuhoavia. Listaan voisi lisätä vielä viidennenkin lajikkeen eli lapsia ja miksei aikuisiakin viihdyttävät öttiäiset. Ainakin Kirikalliolla järjestetty Ihode Kidsfest osoitti konkreettisesti, että ötökät osaavat myös viihdyttää.

Ihoden ikiomassa Hyvä olo – ötökkäbändissä musisoivat ukulelea soittava Lempi Leppäkerttu, kitaraa rämpyttävä Harri Hämähäkki ja niin laulusta, sävellyksistä, sanoituksista kuin sovituksistakin vastaava Memmi Mehiläinen. Ötökkäpukujen takaa löytyivät edellä luetellussa järjestyksessä Kaisu Saario , Miikka Roos ja Maria Mäkimattila .

– Ihode Kidsfestin ohjelma on tänä vuonna aivan älyttömän kova ja meidän bändi tietysti aivan mainio. On tosi kiva päästä taas keikkailemaan, nuorempana Turun Tuomiokirkon nuorisokuorossa laulanut Mäkimattila selvitti.

Maria Mäkimattilalla oli vuoden koronatauon jälkeen taas järjestetyssä lastentapahtumassa toinenkin rooli, sillä hän on järjestävän seuran eli Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pyhärannan osaston puheenjohtaja.

– Jouduimme jakamaan yleisön ja ohjelman kahteen osaan turvallisuussyistä, mutta se ei tuntunut menoa ja meininkiä haittaavan. Jos mittarina käyttää lasten riemua ja iloisia ilmeitä, niin Kidsfestiä oli selvästi odotettu, hehkutti Mäkimattila.

Ötökkäbändin ohella Kirikalliolla nähtiin turkulainen taikuri Marcus Alexander, laitilalaisen Kaarto ja Kurkilahti duon pieni musiikkiseikkailu ja raumalaisen Timo Nissisen Rotta Mokoma Show. Käsinmaalauksia teki Saana Lunden ja suosikkituotteeksi nousseita hattaroita pyörittivät hikipäissään Lisa ja Anu Taipale Särkijärven rantasaunalta.

– Kiitos paikallisille tukijoille, jotka mahdollistivat tasokkaan ohjelman, Maria Mäkimattila painotti.