Perttelin kirkko sai taululahjoituksen

0
Jouni Varjo ripusti taulun kirkon eteiseen. Toimitusta seurasivat Soukaisten kyläyhdistyksen sihteeri Ari Ruoho, yhdistyksen puheenjohtaja Taija Vuorio ja kirkon suntio Irmeli Nieminen.

Perttelin kirkon eteiseen ripustettiin maanantaina kirkkoa kuvaava taulu. Taulun on maalannut Vappu-Erika Koskinen ja sen lahjoitti Jouni Varjo.

– Taulu on ollut pitkään meillä. Vaimoni Tutta Varjo osti sen noin kaksikymmentä vuotta sitten. Meillä oli myös Koskisen maalaama, Untamalan kirkkoa esittävä teos, jonka lahjoitin sinne, Varjo kertoi.

Vappu-Erika Koskinen oli raumalainen kulttuurivaikuttaja, joka työskenteli aikoinaan muutaman vuoden Laitilan Sanomien toimittajana. Perttelin kirkon suntio Irmeli Nieminen löysi äitinsä jäämistöstä kiinnostavan lehtileikkeen.

– Se oli 1970-luvun lopun Laitilan Sanomista. Siinä Koskinen kirjoitti, miten hän oli 1959 käynyt ensimmäisen kerran Perttelin kirkossa ja miten suuren vaikutuksen se silloin teki. Kirkko oli siihen aikaan huonossa kunnossa ja jutussa kuvailtiin, miten kirjoittaja istui kirkon penkissä ja pääskyset lentelivät rikkinäisestä katosta sisään ja ulos. Sittemmin Koskinen kertoi tehneensä tänne kesäisin  ”pyhiinvaellusmatkoja”.

Perttelin nykyinen kirkko on rakennettu noin vuonna 1800. Soukaisissa on perimätiedon mukaan ollut kirkko jo 1100-luvulla.

Kirkon ylläpidosta vastaa Soukaisten kyläyhdistys.