Pm-viestit juostiin kaatosateessa – Jyskeelle kaksi pronssia ja ruusuja onnistuneista järjestelyistä

0
Pirteästi juossut 15-tyttöjen 4x800 metrin joukkue Oosa Silvast, Vivian Ihanmäki, Kiia Ihanmäki ja Aada Vuoriaho nappasi viidennen sijan.

Sade oli pääosassa niin Mynämäessä tiistaina kuin Laitilassa keskiviikkona järjestetyissä 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusviesteissä. Sateen ohella kisakenttiä hallitsisivat Turun urheiluliittolaiset vieden kummassakin paikassa yli puolet mestaruuksista.

Jyskeen osalle tuli kaksi pronssia Mynämäestä ja kehut Laitilan olosuhteista huolimatta erinomaisesti onnistuneista kisajärjestelyistä.

Mynämäessä kisailivat 9–11-vuotiaat ja Laitilassa 13–15-vuotiaat. Kaikkiaan joukkueita oli 227 ja urheilijoita yli 450. Kaikki yhtä märkiä.

Jyskeen mitaleista vastasivat 11-sarjan tytöt Neela Ihanmäki, Kerttu Matikainen, Helmi Lockmer ja Jasmin Vaskelainen 4×50 metrillä 18 joukkueen kisassa. Ja sama oli mitalin väri 4×600 metrin kisassa, jossa Viola Pärkö kuljetti kapulaa Helmi Lockmerin tilalla.

Lähellä mitalia olivat myös 11-pojat David Tesfazghi, Niclas Elo, Mikael Aulin ja Noel Raiskinmäki pikaviestin viidennellä sijallaan. T/P11 4×60 m aitaviestissä kvartetti Noel, Kerttu, Niclas ja Neela sijoittui kuudenneksi.

Laitilassa jyskeläisistä parhaiten sijoittuivat T13 aitaviestissä viidenneksi tulleet Oona Välimäki, Aino Hyytiä, Alisa Hemmilä ja Sara Honkakangas sekä samalle sijaluvulle yltänyt 15-tyttöjen 4×800 metrin joukkue Aada Vuoriaho, Kiia Ihanmäki, Oosa Silvast ja Vivian Ihanmäki.

Jyskeen 14 joukkueen mitalisaalis ja pistekertymä jäi tällä kertaa tavanomaista pienemmäksi. Kahteen mitaliin jäi Kalannin Vankkakin, tosin kultaiseen ja hopeaan, mutta huomionarvoista oli että 16 joukkueellaan kalantilaiset keräsivät nyt pm-pisteitä parisen kymmentä laitilalaisia enemmän, millaista ei ole miesmuistiin tapahtunut pm-viesteissä. Iso kunnia Vankalle ja tiukka haaste Jyskeelle.

Kilpailut Laitilan kentällä jatkuvat ensi keskiviikkona kello 17.30 Vakka-Suomen mestaruuskisojen merkeissä.