Poliisi: ”Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa muut huomioivasta ajamisesta”

0
Arkistokuva

Meluisasta mopoliikenteestä taajamissa tulee kesäisin poliisille paljon valvontapyyntöjä, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa. Myös Laitilan Sanomien tietoon on tullut valituksia meluisasta ajamisesta Laitilassa.

Sisä-Suomen poliisi toivoo, että muut huomioiva liikennekäyttäytyminen otetaan puheeksi kotona.

– Nuoruuteen kuuluu itsenäistymisen opettelua, ja liikkumista helpottamaan hankitaan nuorelle monessa perheessä jokin moottorikäyttöinen kulkupeli. Mopojen, traktorimönkijöiden, moottoripyörien ynnä muiden nuorten suosimien moottorikäyttöisten ajoneuvojen aiheuttamista meluhäiriöistä tulee poliisille valtakunnallisestikin kesäaikaan paljon yhteydenottoja.

Poliisi voi valvoa ja ohjeistaa, mutta merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa.

– Jokainen vanhempi toivoo, että oma nuori pääsee liikenteessä turvallisesti perille. Vanhemmilla on myös velvollisuus huolehtia lapsistaan. Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa hänen oman toimintansa vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen sekä ajamisesta muille mahdollisesti aiheutuvasta häiriöstä ja sen välttämisestä.